Tri naravne sestavine za hitrejšo rast las

04. marec 2022

Tri naravne sestavine za hitrejšo rast las

04. marec 2022
Foto: Pexels

Za hitro rast je lase potrebno negovati in skrbeti zanje. Mnogi svetujejo masaže lasišč in številne dodatke h prehrani za njihovo rast. A tudi maske z naravnimi sestavinami so dober način, kako pospešiti njihovo rast.

Rožmarinovo olje

Z masažo lasišča boste stimulirali rast las, saj masaža izboljša cirkulacijo, okrepi lasne korenine in pomaga, da hranilne snovi bolje prodrejo do folikul. Masirate lahko na suho, ali pa dodate hranljivo olje, ki bo učinke še izboljšalo.

Rožmarinovo olje je učinkovito, ker izboljša cirkulacijo in pospešuje rast las. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina v svoj šampon, ali v katero drugo rastlinsko olje in zmasirajte svoje lasišče.

Jajca

Če vam izpadajo lasje, je jajce vaša rešitev. Jajce vsebuje lecitin in beljakovine, ki krepijo, hranijo in celijo lase. Prav tako pa pomaga tudi pri prhljaju.

Zmešajte dve žlici olivnega olja z dvema jajcema in dodajte nekaj tople vode. Mešanico nanesite na suhe lase, razčešite in pustite v laseh pol ure. Nato sperite s toplo vodo in se dvakrat našamponirajte.

Foto: Pexels

Ricinusovo olje

Morda ste že slišali, da je dobro za trepalnice, a prav tako koristi lasem. To olje ima antibakterijski učinek, ki izničuje infekcije lasišča, ki upočasnjujejo rast last. Poleg tega pa je bogato z omega 6 kislinami, vitaminom E, beljakovinami in drugimi hranljivimi snovmi, ki doprinesejo k obstojnim lasem. Prav tako boste lasišče z masažo s tem oljem nahranili in hidrirali.

Ricinusovo olje malce segrejte in ga nanesite na lasišče in celotno dolžino las. Lase pokrijte s plastično kapo ali vrečko, da ohrani toploto – pomagate si lahko tudi s sušilcem za lase. Pustite delovati 15 minut, nato pa lase dobro sperite.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close