Tri stvari, ki jih upoštevajta, preden se preselita skupaj

19. oktober 2021

Tri stvari, ki jih upoštevajta, preden se preselita skupaj

19. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Selitev v skupni dom je velik korak, o katerem je potrebno temeljito razmisliti.

Nemalo parov kmalu po selitvi v skupni dom ugotovi, da pravzaprav sploh nista za skupaj. A temu se lahko izognete, če pred tem dobro razmislite, kako bo videti vajino skupno življenje. Pomisilite na dnevno rutino obeh in presodite, kako bo ta videti v praksi.

Temeljit pogovor bo nedvomno koristil, predvsem pa v obzir vzemita naslednje tri stvari, ki lahko močno olajšajo odločanje za skupno življenje:

Želje in potrebe v razmerju

Zdaj je pravi čas, da se odkrito pogovorita, kakšna so vajina pričakovanja v razmerju. Si oba želita otroke in/ali poroko? Vama je obema všeč, če gostita zabave v vašem domu, ali pa imata dom raje zase in nočeta, da bi se v njem na veliko družilo? Imata rada svoj mir, ali imata rada družbo in goste? Bi imela hišnega ljubljenčka ali ne? To so pomembna vprašanja, ki potrebujejo odgovore čim prej.

Zapravljanje denarja in stroški

Navade zapravljanja so pri vsakem posamezniku lahko globoko zakoreninjene in se močno razlikujejo od osebe do osebe. Kako in kdaj plačuje stroške, koliko denarja na mesec nameni hrani, oblekam in drugim razvadam? Je impulziven ali premišljen nakupovalec? Zna varčevati? Vse to je dobro izvedeti preden si bosta začela deliti gospodinjstvo.

Čiščenje in pospravljanje

Čeprav se sliši kot majhna stvar, je pogovor o tem, kaj se nekomu zdi čisto in kaj ne, zelo pomemben. Lahko se vajina merila o čistosti in pospravljenosti povsem razlikujejo, to pa lahko kasneje povzroči veliko trenj ali celo prepirov. Če že takoj opazita, da se vajini pogledi na čistočo zelo razlikujejo, razmislita o tedenskem najemu čistilke.

Avtor: Profimedia

A ne pozabite – največ šteje to, da veste, da se lahko s svojim partnerjem odkrito pogovorite o vsem, tudi o najbolj “banalnih” temah glede skupne selitve. Že med samim debatiranjem o tem boste lahko dobili jasno sliko, s kom boste zaživeli in si začeli graditi skupno življenje. Komunikacija je tista, ki šteje največ, hkrati s spoštovanjem in iskrenostjo.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close