Trik s prsti, zaradi katerega boste kupile pravi modrček

28. september 2023

Trik s prsti, zaradi katerega boste kupile pravi modrček

28. september 2023
Foto: Pexels

Raziskave kažejo, da velik delež žensk nosi modrček, ki sploh ne ustreza njihovi velikosti ali obliki dojk.

Najbrž tudi same veste, da je pravilna velikost modrčka zelo pomembna. Modrček je tisti, ki daje oporo prsim. A kaj, ko se v trgovinah s spodnjim perilom pogosto napačno odločimo in odidemo domov bodisi s premajhnim bodisi preohlapnim in prevelikim modrčkom.

Pravilna velikost modrčka je pomembna ne samo za lepši videz prsi, pač pa tudi za naše počutje. Raziskave kažejo, da precejšen delež žensk nosi modrček, ki sploh ne ustreza njihovi velikosti ali obliki dojk. To se dogaja predvsem zato, ker ženske velikokrat ne vedo, kako pravilno oceniti svojo velikost.

Foto: Pexels

Dva prsta sta lahko že preveč

Razkrivamo vam preprost trik, s katerim lahko v sekundi preverite, ali vam bo izbrani modrček pristajal in ali ga boste nosile brez težav, brez zoprnega tiščanja, zategovanja ter drugih nevšečnosti.

Ko boste naslednjič kupovale modrček, bodite pozorne na naslednje: pod modrček na hrbtnem delu, tam kjer se zapenja, ne smete potisniti več kot dveh prstov, saj to pomeni, da je nedrček očitno prevelik, s tem pa se izgubi njegov pomen in smisel nošenja.

Foto: Pexels

Še en nasvet: modrček bi na začetku nošenja morali praviloma zapenjati na tretjem nizu zaponke; šele čez nekaj časa ga začnete zapenjati na drugi kljukici in še kasneje na prvi. Tudi modrček se namreč zaradi nošenja in nato še zaradi pranja oziroma vzdrževanja sčasoma razteza. Tudi na ta način boste zagotovile, da bo razmik med modrčkom in hrbtom čim dlje pravilen.

Velikost košarice mora biti prav tako ustrezna, ne sme biti niti preohlapna niti pretesna. Če imate med košarico in prsmi preveč prostora, je košarica zagotovo prevelika. Tudi pri ‘push-up’ nedrčku prsi ne smejo biti nenaravno stisnjene.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close