“Tunaholiki” bodo v tem lokalu v Ljubljani prišli na svoj račun

15. februar 2023
slika tunaholic lokala

“Tunaholiki” bodo v tem lokalu v Ljubljani prišli na svoj račun

15. februar 2023
Foto: Tunaholic

Na Ciril-Metodovem trgu, le malce naprej od mestne hiše, se nahaja majhen lokal, ki ponuja le morsko hrano.

V strogem centru Ljubljane se nahaja majhen lokal, ki že s svojim imenom pove, da je namenjen ljubiteljem rib. V restavraciji Tunaholic, kjer ponudbo sestavljajo izključno morske jedi, ponujajo še palačinke in krompirček. In seveda, ker smo pravi “tunaholiki”, smo se odpravili tja tudi sami.

Družinski lokal

Lokal Tunaholic ima v lasti hrvaška družina Finderle, ki pa ima za seboj kar 30 let ribolova. “Odločili smo se dvigniti ribolov na višjo raven in z vami deliti naše izkušnje. Projekt Tunaholic je nastal iz lastnih izkušenj in poguma, da ga spremenimo v nekaj novega in drugačnega.”

Prvi ribji bar Tunaholic se je odprl leta 2020 v Poreču. Idejo so spremenili v avtohtono in sodobno gastronomsko zgodbo, zasnovano na nov in pristen način. Kmalu za tem pa se je Tunaholic pojavil tudi v Sloveniji.

@style.over.net Kaj bi ti poskusil? 🤔 #tuna #fish #seafood #morskahrana #hrana #styleovernet ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Prijeten ambient, odlična hrana

Sam lokal ima nekaj zunanjih miz, v notranjosti pa sprejme kar nekaj gostov. Ambient v notranjosti je svetel in prijeten, natakarice pa so izjemno prijazne in prilagodljive. Ko smo prosili, da se jedi prilagodi našim okusom in prehranskim navadam, ni bilo nikakršnih težav.

Tuna, losos in ostale sestavine so vsekakor sveže in kvalitetne. Njihova ponudba zajema različne sendviče in burgerje, brezglutenske sklede ter ocvrte morske sadeže – celo morskega psa!

Nad samo hrano smo bili izjemno navdušeni, vsekakor priporočamo, da preizkusite njihov Tunaholic krompirček: žlebast krompirček, prelit z balzamično omako, nacho in čili omako, posut pa je s hrustljavo čebulo. Njami!

Sami smo preizkusili Hot Tuna Hedonist burger ter st. Eleuterije skledo. Burger je bil odličnega, polnega okusa, zelo pa nam je všeč, da niso pretiravali z omako.

Predvsem nas je navdušilo dejstvo, da burger nima tistega običajnega težkega občutka, ki smo ga pogosto navajeni pri burgerjih. Vsekakor si ga lahko privoščite za običajno kosilo in ne le kadar nam “paše nekaj mastnega”.

Ena izmed naših novinark je veganka, zato je izbrala skledo brez tune in tudi omako so morali prilagoditi. Na žalost restavracija ne ponuja nobene veganske jedi, celo omaka na krompirčku vsebuje sir in smetano, zato veganom odsvetujemo obisk. Razen, če vam res prija le običajen ocvrt krompirček.

Če se prehranjujete vegetarijansko, vam na voljo ostanejo tudi palačinke, ki pa ne pustijo ravnodušnega nobenega sladkosneda! Obisk Tunaholic bara priporočamo vsem, ki imajo radi morsko hrano, ali pa si želijo preizkusiti nekaj novega ter svežega.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close