Uganite, kaj se zgodi z vašo kožo, če teden dni ne nosite ličil!

19. marec 2020

Uganite, kaj se zgodi z vašo kožo, če teden dni ne nosite ličil!

19. marec 2020

Verjamemo, da te dni pazite na svoje zdravje – jeste zdravo, telovadite in dovolj spite.

Če ste med tistimi, ki delate od doma ter poslušate navodila strokovnjakov ter ostajate doma – zakaj ne bi malo eksperimentirali s svojo kožo?

Postavite si izziv in poskusite preživeti en teden brez nanašanja ličil in pogeljte, kaj se zgodi. Po besedah dermatologinje Jessice Krant, se lahko v tednu brez ličil zgodijo zelo dobr stvari.

»Če nosite veliko slojev kozmetičnih izdelkov, pomeni, da se v kože vpije kar nekaj kemikalij. Kar se tiče ličil, je res, da jih nosimo na manjši površini, kar pa še ne pomeni, da so neškodljiva. Zato je dobro, da se koža malce odpočije od različnih plasti. Recimo, teden dni brez tekočega pudra lahko pomaga zmanjšati akne in mozolje ter izpuščaje, ki jih lahko povzročajo dražilne sestavine ličil.«

To je odlična novica, vendar dr. Krantova tudi trdi, če pudra ne bomo nosili mesec dni, se lahko v prihodnosti popolnoma izognemo alergijskim reakcijam in pride bo bistvenega izboljšanja težav z aknami.

»Če greste še dlje in se ne ličite celo leto, lahko na splošno izboljšate zdravje svoje kože, če imate z njo težave, kar sicer vztrajno skrivate z ličili.«

Za vse, ki pa se tudi v teh pogojih ne želijo popolnoma odpovedati ličenju, pa dermatologinja svetuje, da si vsak večer temeljito očistijo, da koža lahko zadiha z nežnimi vlažilnimi sredstvi, saj se bo dobro navlažena koža lažje uprla dražečim sestavinam, ki jih boste naslednji dan nanesli z ličili.

https://www.instagram.com/p/B6tpge0gbvi/

Čeprav je občutljivost kože zelo individualna, dr. Krant priporoča, da se je na splošno treba izogibati sestavinam, povezanim s konzervansi na osnovi formaldehida, ki so pogosto označeni kot »dišava« ter vsem, kar je povezano z benzenom in dodatki BHA.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close