Umrl je Luke Perry, ‘poredni fant’ iz Beverly Hills 902010

05. marec 2019

Umrl je Luke Perry, ‘poredni fant’ iz Beverly Hills 902010

05. marec 2019

Na vrhuncu slave so mu oboževalke vsak teden poslale več kot 4000 pisem. V kultni TV seriji je upodobil porednega fanta Dylana McKaya, v katerega smo se vse zaljubile!

Umrl je Luke Perry, nepozabni Dylan McKay naše mladosti, ki je omenjeni lik dolga leta upodabljal v kultni najstniški TV seriji Beverly Hills 90210. 52-letnega igralca je že v sredo zadela huda možganska kap, po kateri si žal ni več opomogel in včeraj je v krogu ožje družine na kliniki v Kaliforniji preminil.

Ob znanemu igralcu so bili njegov sin Jack (21), hči Sophie (18) iz prejšnjega zakona z Rachel ‘Minnie’ Sharp, s katero je bil poročen med leti 1993 in 2003 in je bila ravno tako ob njem, kot njegova zdajšnja zaročenka Wendy Madison Bauer, Lukeova mati Ann Bennett, očim Steve Bennett, brat Tom Perry, sestra Amy Coder in drugi sorodniki.

Luke Perry, ki se je rodil leta 1966 v Ohiu s polnim imenom Coy Luther Perry III, je bil televizijska ikona, ki mu sicer ni uspel pravi preboj na velika platna, a v naših srcih za vedno ostaja nepozabni bad boy Dylan McKay iz TV nanizanke Beverly Hills 90210, ki nas je v 90. letih vse prikovala pred zaslone.

Le katera od nas ni bila vsaj malo zaljubljena v tega porednega fanta, ki je bil pravo nasprotje ‘pridnega’ in že kar dolgočasnega Brandona Walsha, lika, ki ga je igral Jason Priestley? Luke alias Dylan je ovojil tako mlada kot starejša ženska srca.

Po koncu serije, ki sta jo pokojni hollywoodski mogotec Aaron Spelling in TV genij Darren Star producirala dolga leta, kar 10 sezon, je Luke Perry nastopal še v serijah Oz, Jeremiah, Windfall, Another World, Body of Proof, prav v zadnjih letih pa je kritike navdušil z vlogo očeta v seriji Riverdale, kjer je pokazal, da je kot igralec značajsko in karierno dozorel.

Avgusta letos na platna prihaja novi film Quentina Tarantina o serijskem morilcu Charlesu Mansonu z naslovom “Once Upon A Time In Hollywood” – ‘Bilo je nekoč v Hollywoodu’, v katerem je ob Bradu Pittu, Leonardu DiCapriu in Margot Robbie nastopil tudi Luke Perry in ga bomo žal videli posthumno. Tarantino mu je dodelil vlogo lika Scotta Lancerja. V preteklosti se je Luke pojavil tudi v filmih 8 sekund in Peti element, a le v manjših vlogah.

prizor iz serije Riverdale

Luke je nekaj časa preživel tudi na odru v gledališčih ter igral v priredbah uspešnic Ko je Harry srečal Sally in The Rocky Horror Picture Show. Že nekaj časa se je govorilo, da naj bi originalno zasedbo iz nanizanke Beverly Hills 90210 spet obudili, Luke Perry naj bi se v njej nekajkrat pojavil v gostujoči vlogi.

Ker je bil zaseden s serijo Riverdale mreže The CW, je že vnaprej povedal, da več kot nekaj gostujočih nastopov ne bo zmogel. Prav na dan, ko je prišla v javnost novica, da se bomo lahko veselili svojih starih junakov in igralcev Jasona Pristleya, Jennie Garth (ki je upodobila za Brandona in Dylana ‘usodno’ Kelly) in Tori Spelling (igrala je Donno Martin), je Perryja udarila možganska kap.

S svojima otrokoma, ko sta bila še majhna

Luke je z vlogo Dylana nedvomno osvojil titulo najstniškega seks simbola in pri le 25. letih dosegel svetovno slavo ter na teden dobil več kot 4000 pisem oboževalk z vsega sveta. Zaradi uporniškega lika Dylana so Lukea nekateri primerjali z Jamesom Deanom.

Tovrstne slave pa se je Perry hitro naveličal in se za nekaj časa umaknil iz javnosti, saj po svojih besedah ‘vloge najstniškega idola v resnici nikoli ni želel in v njej ni niti malo užival’.

Z Rachel ‘Minnie’ Sharp je bil poročen 10 let in dobil dva otroka

Zaradi prezgodnje in nenadne slave je Perry zapadel tudi v odvisnost od alkhola in drog, ki pa ju je premagal. Zdravniki so imeli zadnjih pet dni le malo upanja, da si bodo Lukeovi možgani še opomogli in da se bo igralec zbudil iz kome, poškodbe so bile očitno žal prehude.

Luke Perry z zaročenko Wendy Madison Bauer

Sožalje ob smrti 52-letnega zvezdnika so izrazili njegovi soigralci iz kultne serije, med drugimi Shannon Doherty, ki je Lukea tudi takoj obiskala v bolnici, ko so ga sprejeli po kapi, pa tudi Ian Ziering in drugi. Na družbenih omrežjih so se od Perryja poslovili še številni drugi zvezdniki.

D. S.

Foto: Chicago Tribune, NT News, USA Today, KGTV, Rolling Stone, Fox News, IMDB, CBS Philly, Daily Motion

Style. Več novic

New Report

Close