Umrl je najbolj umazan moški na svetu

27. oktober 2022

Umrl je najbolj umazan moški na svetu

27. oktober 2022
Amou Haji leta 2018. (Foto: Profimedia)

Iranec Amou Haji, ki je bil razglašen za najbolj umazanega moškega na svetu, je umrl star 94 let.

Amou Haji, ki je ljubkovalni vzdevek za starejšo osebo in se je prijel Iranca, je življenje preživel v opečnati baraki, ki so jo zanj zgradili prebivalci bližnje vasi. Več kot šestdeset let se ni umil, živel je popolnoma izolirano življenje in nikoli se ni poročil, poročajo.

Iranec naj bi jedel povožene živali, kadil pipo, napolnjeno z živalskimi iztrebki, bal pa se je, da bi zaradi tuširanja oziroma umivanja lahko zbolel. Pred nekaj meseci so ga sovaščani majhnega iranskega mesteca Dejgah prvič uspeli prepričati, da se je umil. Pred nekaj dnevi pa je pri visoki starosti umrl.

Foto: Profimedia

Lets 2013 je bil po njem posnet tudi kratek dokumentarni film The Strange Life of Amou Haji (Čudno življenje Amoua Hajija), ki govori o njegovem življenju.

Njegovo življenje naj bi bilo težko že od samega začetka, za življenje v osami naj bi se odločil zaradi čustvenih travm iz otroštva. 

Foto: Profimedia

Neuradni naziv najbolj umazanega gre v Indijo

Novi najbolj umazani moški na svetu naj bi tako postal Indijec Kailash “Kalau” Singh, ki se je pred več kot tridesetimi leti odločil, da se bo nehal umivati, da bi tako pomagal končati “vse težave, s katerimi se spopada narod”.

Zavrača vodo in si namesto tega raje privošči tako imenovano “ognjeno kopel”. Vsak večer prižge kres, okoli katerega se zberejo sovaščani, on pa pokadi malo marihuane, stoji na eni nogi in moli k vrhovnemu bogu Shivi. Singh pravi, da je ogenj kot voda in pomaga ubiti vse bakterije in vnetja v telesu.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close