Uspešna gimnastičarka vsak dan piše “dnevnik skrbi”

18. november 2021

Uspešna gimnastičarka vsak dan piše “dnevnik skrbi”

18. november 2021

Gimnastičarka Simone Biles je povedala, da ostaja v stiku s svojo terapevko, s katero se uči obvladovanja svoje anksioznosti.

Simone Biles se je udeležila virtualne večerje za podpornike otrok, ki jo je organiziral Child Mind Instutte, ki vsako leto podeli tudi nagrado, je poročal People. Biles je v času olimpijskih iger v Tokiu zelo javno spregovorila o duševnem zdravju in pravi, da si želi biti “glas za tiste brez glasu”. 

Povedala je tudi, kaj ji pomaga v težkih trenutkih. Pravi, da je v stiku s svojim terapevtom, kar ji je zelo všeč. Upa, da bo to ljudi spodbudilo k temu, da si bodo tudi sami poiskali pomoč in začeli s terapijo, saj so terapevti tam, da pomagajo.

Terapevtka štiriindvajsetletne gimnastičarke je predlagala, naj si piše “dnevnik skrbi”. Anksioznost mlade Američanke zna biti včasih precej huda, zato si je Biles določila uro v dnevu, ko vse skrbi zapiše v svoj dnevnik skrbi. Tisto uro, zanjo je to med dvanajsto in eno popoldne, si dovoli, da se prepusti anksioznim mislim in vse skupaj zapiše v dnevnik. “In ponavadi, ko čakam na to dvanajsto uro, že pozabim kaj vse me je skrbelo, tako da je to način, ki mi pomaga.”

Avtor: Profimedia

Biles pravi, da se je skozi leta naučila, da ne sme obupati, da mora iti naprej in vztrajati. Srečo dojema kot “zbuditi se zjutraj in imeti optimističen pogled na življenje na splošno in vedeti, da si blagoslovljen še z enim dnevom,” pravi. 

Gimnastičarka je govorila tudi s predsednikom in zdravstvenim direktorjem Child Mind Inštituta, Haroldom S. Kopiewiczem, ki je v izjavi za medije nekaj besed namenil tudi gimnastičarki. “Pogum Smone Biles je letos pokazal otrokom in celemu svetu, da bi morala biti duševno zdravje in dobro počutje prioriteta in osnova za vse, kar počnemo v življenju. Child Mind Institute ji z veseljem podeljuje inavguracijsko Trailblazer nagrado za njen pogum in moč pri uporabljanju svoje svetovne prepoznavnosti za informiranje mladih, da je ključno, da spregovorijo in si poiščejo pomoč.”

Med lanskimi poletnimi olimpijskimi igrami se je Simone namreč odrekla sodelovanju na štirih od petih finalnih nastopov v gimnastiki. Olimpijka je takrat razložila, da se želi osredotočiti na svoje duševno zdravje, saj, kot je sama zapisala, njena glava in telo nista bila usklajena. Biles se je nato vrnila in nastopila na zadnjem finalnem nastopu, kjer je osvojila bronasto medaljo, osvojila je tudi srebrno medaljo v ekipnem finalu.

Style. Več novic

New Report

Close