V 11 mestih se je začel prvi slovenski teden nakita

10. maj 2022

V 11 mestih se je začel prvi slovenski teden nakita

10. maj 2022
Foto: Unsplash

V različnih krajih po vsej Sloveniji se bo v okviru prvega slovenskega tedna nakita predstavilo 37 oblikovalcev sodobnega nakita.

Ta teden se v Sloveniji odvija prvi slovenski teden nakita, ki ustvarja prostor, kjer se srečujejo umetniki s področja sodobnega nakita in izmenjujejo ideje, se povezujejo in razvijajo prihodnja sodelovanja. Projekt vodi priznana slovenska oblikovalka nakita, Olga Košica.

Foto: Unsplash

Oblikovalci, ki sodelujejo na prvem slovenskem tednu mode, so Miša Jelnikar, Nataša Grandovec, Romi Bukovec, Arijana Gadžijev, Rosanna Raljević Ceglar, sodelujejo pa tudi oblikovalci, ki izhajajo iz družinskih zlatarskih tradicij kot so oče in sin Kodre, sestri Skušek, Huberto Široka, Lara Podvršič in Jaka Trtnik.

Njihove kreacije bo mogoče občudovati v Ljubljani, Mariboru, na Ptuju, Bledu, Izoli, Postojni, Slovenj Gradcu, Kranju, Grosupljem, Vrhniki in Medani v Goriških brdih.

Foto: Unsplash

Brezplačne delavnice za obiskovalce

Poleg že uveljavljenih oblikovalcev se bodo predstavili tudi fakultete, muzej in šole, kot so katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, Fakulteta za dizajn, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, Narodni muzej Slovenije in Šolski center Rogaška Slatina.

Foto: IMAXtree

Poleg odprtij razstav in srečanj z oblikovalci program zajema predavanja, demonstracije in delavnice, ki se jih lahko obiskovalci udeležijo brezplačno in se tudi sami preizkusijo v ustvarjanju. Skupno so pripravili več kot 50 tovrstnih dogodkov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close