V Beli hiši se je zgodila komaj 19. poroka v zgodovini

23. november 2022

V Beli hiši se je zgodila komaj 19. poroka v zgodovini

23. november 2022
Foto: Instagram

Prejšnji vikend sta se poročila Naomi Biden, vnukinja ameriškega predsednika, in njen zaročenec Peter Neal. 

Mladoporočenca sta se poročila praktično na domačem dvorišču, živita namreč v tretjem nadstropju Bele hiše.

Odvetnika sta svoj da dahnila pred 250 množico prijateljev in sorodnikov, par je povedal, da sta že dlje časa vedela, da se želita poročiti na družinskem dvorišču – če Joe Biden ne bi bil predsednik ZDA, bi to storila na dvorišču družinske hiše. 

Foto: Profimedia

Par ni prvi, ki je poročno slovesnost organiziral v Beli hiši, obenem pa se to tudi ne zgodi zelo pogosto. Njuna poroka je šele devetnajsta v zgodovini. Med njimi je tudi poroka predsednika ZDA Groverja Clevelanda, na naslovu 1600 Pennsylvania Avenue pa se je poročilo tudi devet hčerk predsednikov.

Naomi Biden je prva vnukinja predsednika Amerike, ki je zakonsko zvezo sklenila na tej lokaciji. Zadnji veliki dogodek je bil leta 2008, ko je Jenna Bush organizirala sprejem za goste na dvorišču Bele hiše, medtem ko je bila sama slovesnost izpeljana na družinskem ranču v Teksasu. Pred tem sta se leta 1994 na vrtu vrtnic poročila tudi brat Hillary Clinton in njegova zaročenka, leta 1971 pa se je Tricia Nixon, hčerka takratnega predsednika Richarda Nixona, pridružila seznamu najstarejših hčerk predsednikov, ki so zakon sklenile na dvorišču Bele hiše.

“Toliko lepote in zgodovine je na tem kraju in res sva želela počasiti to.”

Naomi Biden

Osemindvajsetletna nevesta je za Vogue povedala, da je navdih za svojo poroko iskala prav pri nevestah, ki so se pred njo poročile na tem vrtu. Pravi, da sta bila z novopečenim možem zelo pozorna na najmanjše detajle, kar je omenila tudi njena babica in prva dama Jill Biden

Foto: Instagram

Naomi je na poroki nosila kar tri različne obleke, pred oltar pa je stopila v čipkasti obleki Ralpha Laurena z dolgimi rokavi, navdih pa je našla pri igralki in monaški princesi Grace Kelly.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close