V Bollywoodu so posneli priredbo slavnega Forresta Gumpa

14. avgust 2022

V Bollywoodu so posneli priredbo slavnega Forresta Gumpa

14. avgust 2022
Indijska Forrest in Jenny (Foto: IMDb)

S priredbo hollywoodske filmske uspešnice si želijo ponovno oživeti Bollywood, prizadetega zaradi pandemije covida-19.

Film z naslovom Laal Singh Chaddha bodo začeli prikazovati tik pred začetkom slovesnosti ob 75. obletnici neodvisnosti Indije, ki jo bodo obeležili 15. avgusta, poroča STA.

V indijski priredbi so ohranili več ikoničnih prizorov izvirnega filma, ki je sicer dobil šest oskarjev, tudi za najboljši film, kot sta igranje namiznega tenisa in veliko teka. Odločili so se tudi za nekaj sprememb. Najbolj znan stavek Forresta Gumpa iz filma, ki se glasi: Življenje je kot čokoladna bonboniera, nikoli ne veš, kaj boš dobil, se v indijskem filmu glasi: Življenje je kot golgappa. Vaš trebuh je morda sit, a vaše srce vedno hrepeni po več.

Golgappa je priljubljen indijski prigrizek, drugi del stavka pa se nanaša na priljubljeno frazo iz hindijščine.

Foto: IMDb

Indijska različica filma tudi obljublja, da bo gledalce popeljala skozi zgodovino Indije na enak način, na katerega je Forrest Gump prikazal pomembne dogodke v ZDA, kot je vietnamska vojna. Po mnenju poznavalcev bi sicer to lahko razjezilo indijske desničarske kritike. Ti so že pozvali k bojkotu filma zaradi Khanovih komentarjev iz leta 2015, ki so jih označili za nedomoljubne.

Glavni igralec sprva v dvomih

V indijskega Forresta se je prelevil eden največjih indijskih filmskih zvezdnikov Aamir Khan, ki pa je sprva odlašal s sprejetjem vloge, saj ni bil prepričan, ali je mogoče posneti priredbo tako “kultne klasike”. Ko si je vendarle približal vsebino, je vedel, da je scenaristu uspelo. “To je bila zame ganljiva izkušnja. Res mi je bil všeč. Takoj sem želel narediti film,” je povedal.

Vloge Forrestove najboljše prijateljice Jenny pa je prevzela še ena bollywoodska zvezdnica, Kareena Kapoor.

Forresta je v kultnem filmu iz leta 1994 upodabljal Tom Hanks, Jenny pa Robin Wright. Hanks je bil za vlogo nagrajen z zlatim kipcem.

Foto: IMDb

Postal je eden najdražjih indijskih filmov

Vzporednice med obema filmoma so po poročanju STA nesporne. Tudi življenje Laala Singha Chaddhe je takšno, da se mu najprej posmehujejo, nato ga zanikajo in na koncu občudujejo.

V indijski različici filma sicer Laal Singh Chaddha kot neprostovoljni vojaški junak med služenjem vojaškega roka potuje po Indiji, dogajanje pa so posneli na več kot sto različnih lokacijah.

Film določa tudi všečna, za Bollywood značilna filmska glasba, kjer se arabske slogovne prvine prepletajo z indijskim rockom.

S proračunom skoraj 23 milijonov ameriških dolarjev pa film že sodi med 25 najdražjih v zgodovini indijske kinematografije.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close