V dveh splitskih restavracijah jeste suši z golih deklet!

22. december 2021

V dveh splitskih restavracijah jeste suši z golih deklet!

22. december 2021
Avtor: Facebook -Roof 68

V dveh restavracijah na splitski rivi strežejo suši na skoraj povsem golih dekletih, ki so v ležečem položaju vaš pladenj za hrano. Dekleta so na strateških mestih pokrita z listi cvetovi.

Dve splitski restavraciji Olive tree vintage cafee fine dining lounge in Roof 68/Fetish, food &me imata v svoji ponudbi neobičajen način serviranja hrane: suši postrežejo na golih dekletih, ki ležijo na mizi. Sodeč po njihovem jedilniku gre za “umetniško predstavo okraševanja in uživanja sušija,” piše Slobodna Dalmacija. “Performerice” lepih teles so prekrite z listi, na katerih so postreženi prigrizki japonske hrane.

Listje in cvetovi pokrivajo intimne predele, vendar se zdi, da so dekleta zavarovana pred nenamerno goloto. Pod bujnim rastlinjem in dobrotami se vidijo miniaturni trakovi, ki držijo pokrivala na mestu.

Gre za restavraciji istega lastnika, vsaka na eni strani rive v Splitu, oglas za delo pa se je pojavil že leta 2016: “Igra se stojalo za hrano. Dvakrat na uro se uleže, medtem ko gostje nabirajo hrano, nato gre v zakulisje, medtem ko se pripravlja druga postavitev. Ni nujno da ste popolnoma goli, intimne dele se pokrije z nalepkami in lističi. Pristojbina za triurni nastop je 1500 kun (okrog 200 evrov), plačana sta pot in nastanitev.”

Avtor: Facebook – Roof 68

Vendar tudi cena te izkušnje ni za vsak žep. Da bi jedli suši z na pol golega ženskega telesa, bi morali odšteti 900 do 1250 kun (med 120 in 170 evrov) na osebo.

Za 75 minut Nyotaimorija morajo štirje gostje odšteti 3600 kun (480 evrov), za dve uri pa 5000 kun (približno 660 evrov). Dekleta lahko z gosti komunicirajo, poslovni rezultati restavracije pa so odlični, pravi lastnik Denis Jusić.

Ponudbo splitskih restavracij je za Slobodno Dalmacijo komentirala tudi Mirjana Kučer iz feminističnega združenja Domine, ki promovira pravice žensk in spodbuja razvoj civilne družbe: “Seveda, če ni z zakonom prepovedano, jaz ne morem storiti ničesar drugega, kot le izraziti svoje nestrinjanje s tako objektivizacijo ženskega telesa.”

Dodaja, da je to odraz današnje družbe – komodifikacija vsega in dajanje cene vsemu. “Zame je to trgovina z ženskim telesom, oblika prostitucije,” je še dodala.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close