V katerem jeziku pa vi ljubite? 

26. april 2022

V katerem jeziku pa vi ljubite? 

26. april 2022
Foto: Unsplash

Ali veste, na kakšen način najraje izražate in prejemate ljubezen? Gary Champman je pred leti postavil teorijo petih jezikov ljubezni.

Koncept jezikov ljubezni parom pokaže, kako drugemu izkazati ljubezen na način, da jo bo ta zagotovo prejel. Chapman je jezike razvrstil v pet skupin

Ali veste, kateri jezik ljubezni je vaš glavni?  

Besede potrditve 

Pri besedah potrditve se počutimo najbolj ljubljene, kadar dobimo verbalno potrditev. Partner nas podpre z besedami, nas pohvali, nam pove, da izgledamo dobro ali se nam zahvali, to pa v nas vzbudi občutke ljubljenosti.

Posvetitev časa

Ali se počutite najbolj ljubljene, kadar vam partner posveti vso svojo pozornost, skupaj počneta stvari ali imata globoke pogovore? Potem je vaš glavni jezik ljubezni posvetitev časa. 

hoja v hribe, hribi, par, razgled
Foto: Unsplash

Sprejemanje daril 

Darila vas najbolj razveselijo – radi imate pozorna ali posebna, ekstravagantna darila, prek katerih veste, da je partner mislil na vas, da vas pozna in vas ima rad. 

Usluge

Če ste najbolj hvaležni in razneženi, kadar partner namesto vas uredi neko zadevo, opravi opravilo ali vas z uslugo razbremeni, potem so usluge vaš jezik ljubezni. 

Fizičen dotik

Ste tudi vi eni od tistih, ki uživate, ko se vas partner dotika in vas ne moti, če to počne v javnosti? Držanje za roko, objem, dotikanje teles, ko sedita eden ob drugem … potem je vaš jezik ljubezni dotik. 

Foto: Unsplash

Čeprav imajo ljudje več jezikov ljubezni ali pa vseh pet, je eden od navedenih glavni oziroma dominantni. Na tak način izražate ljubezen in na tak način tudi potrebujete izraženo ljubezen do vas.

To ne pomeni, da iščete partnerja z enakim jezikom, temveč pomaga pri zavedanju, kaj vaš partner potrebuje od vas, da se počuti ljubljeno. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close