V Križanke prihaja Klemen Klemen!

19. september 2022
Foto: Promo

23. septembra bo v Križankah razlegal rap. Tja prihaja eden najbolj znanih slovenskih raperjev, ki bo obeležil 20. obletnico izdaje svojega prvega albuma.

Klemen Klemen je verjetno eden redkih ljudi v Sloveniji, čigar ime in priimek sta enaka in kaj boljšega se lahko zgodi raperju kot to, da mu družina Klemen podari še ime Klemen. Trnowska ninja je tisti slovenski raper, ki si lasti mnoge raperske rekorde. Njegov prvenec “Trnow stajl” iz leta 2000 je najbolj prodajani raperski album v Sloveniji vseh časov z več kot 10.000 prodanimi izvodi.

Klemen je prvi slovenski raper, ki je za svoj album spisal in naredil glasbo, ga aranžiral in zanj spisal tudi besedila, torej je praktično vso avtorsko delo naredil sam. Klemen Klemen je legenda domačega rapa, ki ni zgolj pionir scene, temveč njegov steber do današnjega dne in to kljub temu, da je večkrat gledal smrti v oči.

Foto: Promo

Klemen je kronist nekega časa mesta Ljubljane in predela Trnovo, s katerimi smo se soočali na prelomu tisočletja. Hvali se, da je malopridnež, nepridiprav, da počne slabe stvari, a je dobra duša in vse to počne s polno fines.

Večina njegovih zgodb je premaknjena v raznorazne znane in neznane trnovske ulice, v “krakovca”, Jamesa Deana, Partizana, na Johnnyjev vrt, v KUDa, a so zgodbe povedane tako natančno in lucidno, da jih zlahka prezrcalimo kam drugam.

Foto: Promo


Trnow stajl je album, ki je redefiniral domači diskografski svet. Raper, ki ni radiu prijazen in ga medse sprejmejo tako najbolj zadrgnjeni alternativci kot ljubitelji čistega popa, je redek. Klemen je verjetno edini domači raper, ki mu je to uspelo in to na najbolj iskren način, s priznavanjem svojih bedarij, napak in hkratnim hvalisanjem istih dejanj.

Trnow stajl v celoti bo skupaj z živim bendom in nekaj dodatki iz Klemnove kariere, odšel pred trnovsko dvorišče, v Križanke. Njegovim največjih uspešnicam boste lahko prisluhnili 23. septembra.

New Report

Close