V Ljubljani se bo letos prvič odvil nov festival: LUV fest

03. februar 2023

V Ljubljani se bo letos prvič odvil nov festival: LUV fest

03. februar 2023
Foto: Unsplash

Gre za festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja – LUV fest. Začel se bo na praznik slovenske kulture, 8. februarja, sklenil pa 12. marca, na gregorjevo, dan, “ko se ptički ženijo”.

LUV fest (črke L, U in V pomenijo ljubezen, umetnost in vandranje) ima pomemben povezovalen element, saj zbližuje številne ljubljanske kulturne institucije, umetnike, hotelirje, gostince in druge ponudnike, ki soustvarjajo program festivala.

Ta prinaša tudi posebna doživetja, med njimi vodenje na temo ljubezni – vandranje po Ljubljani, ki bo udeležence popeljal po vseh kotičkih mesta, ki so del zgodbe LUV festa.

Foto: Turizem Ljubljana

“Domačini in obiskovalci bodo v tem času lahko uživali v posebnem okrasju mesta, se zabavali na številnih dogodkih in izkusili festivalske hotelske in kulinarične ponudbe, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni,”

sporoča Turizem Ljubljana, organizator LUV festa.
Foto: Turizem Ljubljana

Brezplačna predstava Reka sedmerih imen bo denimo ponudila vizualno impresiven spektakel na Šuštarjevem nabrežju pri Vrazovem trgu in predstavila zgodbo o Ljubljanici ter njeni mitski zgodovini. Številne aktivnosti bodo na voljo tudi za najmlajše, ki si bodo med drugim lahko ogledali otroški film Ptičje prigode v Kinodvoru, na brezplačnih delavnicah izdelali gregorčke in jih nato na prireditvi Pozdrav pomladi spustili po Gradaščici.

Ljubitelji plesa se bodo lahko udeležili raznovrstnih plesnih dogodkov, dogodki za samske pa so namenjeni vsem, ki si želijo poiskati partnersko ljubezen.

Del dogodkov je že objavljen na spletu, program bodo še dopolnjevali.

Turizem Ljubljana si želi z LUV festom pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca (meseca, ko je v mestu mirneje, tudi z vidika turističnega obiska), hkrati pa v mestu ponuditi živahnejše vzdušje tudi za njegove prebivalce.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close