V Ljubljani se je odprl bistro, ki slavi droži, vino in lokalne sestavine

16. april 2023

V Ljubljani se je odprl bistro, ki slavi droži, vino in lokalne sestavine

16. april 2023
Foto: Instagram @kulinaricni_studio

Popularni intimni bistroji, ki obsegajo zgolj nekaj miz, polnijo ljubljansko gastronomsko ponudbo. Enega takšnih sta na poljanski cesti odprla #možinšefica Ivo in Špela Tomšič.

Srce bistroja Kulinarični Študio 2.0 sta Ivo in Špela Tomšič, sicer v slovenskem kulinaričnem prostoru dobro uveljavljen tandem. Po uspešnem odprtju bistroja v Kopru pred dobrima dvema letoma, sta se odločila, da svojo kulinarično zgodbo nadaljujeta v Ljubljani.

Foto: Instagram @kulinaricni_studio

Koncept bistroja z odprto kuhinjo je kakovost in domačnost s svetovljanskim pridihom. Meni je zasnovan v stilu deljenja jedi, te pa so po njunih besedah na Instagramu “pisane, igrive včasih tudi malo odbite”.

Tako kot v bistroju v Kopru, bodo jedi vključevale lokalne sestavine od malih kmetov in pridelovalcev, klasičnega a la cart menija ne bo. “Jedi se bodo spreminjale dnevno/tedensko, odvisno od letnega časa in surovin,” sta še zapisala. Jedi bo spremljala vinska karta pretežno sonaravno pridelanih vin ter izbrani koktajli.

Foto: Instagram @kulinaricni_studio

Od droži do prefinjenih jedi

Ivo je svojo kulinarično kilometrino nabiral v ljubljanski Sorbari in kasneje v gastrobaru Džungla v Kopru. Med pandemijo koronavirusa je v Kopru skupaj z ženo Špelo odprl majhen lokal oz. pekarno, v katerem sta sprva ponujala dobrote iz droži, od paninijev, kruha do cimetovih rolc. Pravega kuhanja sta se lotila šele po koncu pandemije.

Sama pečeta različne kruhovske dobrote, vlagata zelenjavo in ustvarjata druge vložnine, med katerimi izstopa Ivova znamenita ‘tonnato contra’, teletina, ki jo Ivo nasoli za tri dni ter nato šest ur kuha v vodi in vinu, da na koncu dobi teksturo tune. Precej zelenjave in začimb pridelata sama na urbanem vrtu za lokalom v Kopru.

Foto: Instagram @kulinaricni_studio

V ljubljanskem bistroju si je Ivo zamislil kar dva žara na ogenj, odprta kuhinja pa bo povezana z jedilnim delom in tako skrbela za posebno doživetje.

Bistro bo svoja vrata odprl popoldne, v kulinaričnih dobrotah pa boste lahko uživali še pozno v noč, kar je v Ljubljani redko, a nadvse iskano. Glede na to, da je v bistroju prostora za 22 gurmanov, je seveda pred obiskom zaželena rezervacija.

Foto: Instagram @kulinaricni_studio, @sloveniafoodexperience
Foto: Instagram @kulinaricni_studio, @sloveniafoodexperience

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close