V McDonald’su postavili sobna kolesa – a ne za kurjenje kalorij

30. december 2021

V McDonald’su postavili sobna kolesa – a ne za kurjenje kalorij

30. december 2021
Foto: Profimedia

Nekateri so mislili, da gre za šalo, a v dveh kitajskih McDonald’sih so prav zares postavili sobna kolesa. Vendar pa niso namenjena telovadbi.

Sobna kolesa v najslavnejši restavraciji s hitro prehrano so pozornost javnosti pritegnila pretekli teden, ko je na družbenih omrežjih zaokrožil video, ki prikazuje stranke, kako med jedjo poganjajo kolesa.

Sprva so nekateri spletni uporabniki mislili, da gre za šalo, a so iz kitajske izpostave McDonald’sa sporočili, da temu ni tako.

Prav zares so se odločili, da v restavraciji postavijo sobna kolesa, vendar ne toliko za hujšanje, čeprav stranke ob tem seveda pokurijo kakšno kalorijo, kot za proizvajanje električne energije, natančneje, polnjenje pametnih naprav.

V kitajskem McDonald’su so razložili, da si želijo s sobnimi kolesi svoje stranke spodbuditi k bolj trajnostnemu razmišljanju in dejanjem, medtem ko uživajo v ob njihovi hrani. S trajnostjo v mislih so namreč izdelana tudi kolesa, saj so vsi plastični deli iz recikliranih materialov.

Foto: Profimedia

Green Charging bikes (zelena polnilna kolesa) so za zdaj namestili v restavraciji v provinci Guangdong in v Šanghaju. Tam bodo spremljali odziv strank, nato pa se bodo odločili, ali bodo projekt razširili tudi v druge poslovalnice na Kitajskem.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close