V Portorož so prišle najboljše teniške igralke

15. september 2022

V Portorož so prišle najboljše teniške igralke

15. september 2022

Portorož že drugo leto zapored gosti teniški turnir z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev.

Portorož ni znan samo kot počitniški kraj in mesto zabave, ampak je zaradi primerne lege in tople klime tudi priljubljena teniška destinacija. Tudi na najbolj profesionalni ravni.

Med 11. in 18. septembrom bodo tam najboljše slovenske teniške igralke, letošnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina in lanska zmagovalka Rolanda Garrosa Čehinja Barbora Krejčikova. Portorož namreč že drugo leto zapored gosti teniški turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev.

Legendarna ambasadorka turnirja

V Portorožu je še ena zmagovalka Rolanda Garrosa – legendarna Mima Jaušovec, ki se je z zmago v Parizu z zlatimi črkami vpisala v slovensko teniško zgodovino. Mima je prva in do danes tudi edina slovenska teniška igralka, ki je dosegla zmago med posameznicami na turnirjih za Grand Slam in je vzor številnim mladim slovenskim teniškim igralkam. V Portorožu je častna ambasadorka turnirja.

“V čast mi je, da so me izbrali za to funkcijo. Ta turnir je izrednega pomena za naše mlade igralke, izkušenejše imajo tudi priložnost za zmago. Za Portorož in Slovenijo pa je turnir priložnost za promocijo,” je povedala.

Foto: Mediaspeed

Na portoroškem turnirju, ki se je začel takoj po koncu Odprtega prvenstva ZDA v tenisu, bodo nastopile tudi vse najboljše Slovenke. Kaja Juvan, Tamara Zidanšek, Andreja Klepač in ostale že komaj čakajo, da nastopijo pred domačimi teniškimi navdušenci. Trdno so odločene, da bodo pokazale vrhunski tenis in še nadgradile lanski rezultat Kaje Juvan, ki je nastopila v polfinalu turnirja.

Slovenske teniške igralke strastno verjamejo v vrednote, ki so vztrajnost, pogum in moč, potrebujejo pa še pravo energijo in srčno podporo slovenskih navijačev. Pridite v Areno Portorož in jim dajte krila, da bodo poletele do najboljših rezultatov.

Style. Več novic

New Report

Close