V preprostem koraku do videza brezhibne kože!

21. julij 2017

Tako preprosto je ustvariti brezhiben in bleščeč ten, pravijo strokovnjaki za nego.

Meja med popolnoma svežim videzom kože na obrazu, na katerega je nanešena diskretna količina osvetljevalca, ter med svetlečo se disko kroglo je lahko zelo tanka, ko se ličimo in uporabimo preveč proizvoda ali ga nanesemo napačno.

Umetnica ličenja Elle Leary je zato glede nanašanja osvetljevalca (angleško: highlighter oziroma illuminator), s katerim pri ustvarjanju make-up videzov doseže nadvse svež in spočit videz obraza, svetovala, kako tega dosežete brez odvečnega sijaja, ki deluje umetno in odbijajoče.

“Najprej pozabite na vse, kar ste do sedaj slišale ali prebrale o uporabi osvetljevalca,” svetuje Elle. “Namesto, da ga uporabljate kot zaključni izdelek, razmišljajte o osvetljevalcu kot o osnovi za preostala ličila, ki jih boste nanesle na obraz.”

Znana vizažistka priporoča, da nanesemo podlago (oziroma primer), pomešan z osvetljevalcem ali pa osvetljevalec sam že pred tekočo podlago. Trdi, da ta tehnika omogoča pristen videz zdrave kože, ker s tem obraz dobi svetlobo na pravih mestih. Zato bo videz naraven in sijaj ne bo pretiran ali na posameznih mestih celo moteč.

“Če imate masten tip kože, nanesite osvetljevalec samo na zunanje in reliefne dele obraza, vključno z nosom in vrhom ličnic. Vedno uporabljajte tekoče izdelke ali take na kremni osnovi (denimo Nars Multiple v odtenku Luxor ali Chantecaille Highlighting Fluid), da dosežete naraven videz.”

Elle dodaja: “Če ima vaša koža topel podton, izberite osvetljevalec z dodatkom zlatih bleščic, če je vaša koža hladnega odtenka, pa uporabite izdelek z rožnatimi bleščicami.”

 

Foto: Journal.hr, Pinterest, Glamour, Bloglovin

New Report

Close