V svetu zmenkarij se pojavlja nov trend, hujši od ghostanja

31. januar 2023

V svetu zmenkarij se pojavlja nov trend, hujši od ghostanja

31. januar 2023
Foto: Instagram @louisegrdd

Kaj je slabše? Če te nekdo “ghosta” ali “bencha”?

Na žalost smo že navajeni na ghostanje, toda vse kaže, da se pri samskih ljudeh, ki (na videz) iščejo ljubezen, pojavlja nov trend: benching. Bench pomeni klop za sedenje, potem bi benching lahko prevedli kot posedanje nekoga. 

Če torej nekoga “posedemo” oziroma “benchamo”, pomeni, da nismo nezainteresirani, toda obenem nismo dovolj zainteresirani, da bi želeli biti s to osebo v razmerju. Sedijo na naši klopi kot rezervisti pri nogometu in na vsake toliko časa oseba pride na vaše igrišče. S to osebo se le občasno spogledujemo, gremo občasno na kavo ali pa skočimo v posteljo za eno noč, nato pa izginemo. 

Foto: Instagram @emitaz

To se lahko vleče dlje časa, osebi, ki je benchana, pa sčasoma postane jasno, da ni prva izbira, temveč rezervni igralec, kadar nekdo potrebuje pozornost. Oseba, ki je benchana, dobi dovolj pozornosti, da dobi občutek, da je še vedno v igri, toda neprestano se sprašuje, kdo je v prvi enajsterici. 

Okej, dovolj z nogometnimi prispodobami. Če se vam je že kdaj zgodilo, da ste nekoga benchali, to pokaže tudi vaša čustva do osebe, ki naj bi bila vaša prva izbira. Čeprav ste se odločili za to osebo, imate že pripravljen nadomestek v primeru, da se vas ta naveliča, obenem pa vam oseba ni dovolj všeč (ali pa ste preveč sebični), da bi bili v pravi zvezi z nekom. 

Foto: Instagram @emitaz

Kako veste, da vas je nekdo posedel na klop?

Prvi znak je zagotovo nenaden upad interakcije. Klici in sporočila se nanadoma ustavijo brez posebnega razloga. Ko se že sprijaznite s tem, da iz te moke ne bo kruha, se oseba nenadoma vrne, se pogovarja z vami in vam daje pozornost. Čeprav veste, da je vse skupaj malo čudno in narobe, se vseeno vrnete k tej osebi in če vam je zares všeč, boste to ponovili vsakič, ko se zgodba spet ponovi. 

Če ste tisti, ki ste benchani, potem se morate zavedati, da se je tega začaranega kroga težko znebiti. Z osebo, ki vam je všeč, je namreč težko prekiniti, tudi če niti ne pomisli na vas dlje časa. Obenem se običajno pojavi ravno takrat, ko ste že pripravljeni, da prebolite vse skupaj in greste na nove zmenke.

Zavedanje, da vas ta oseba lahko brez težav ignorira in pusti ob strani, nato pa se vrne, je ogromen znak za alarm oziroma “red flag”, kot mu pravijo. 

Foto: Instagram @kateehutchins

Gre za pravo nočno moro, pri kateri se morate zavedati, da ne boste dobili zadoščenja. Oseba, ki vas bencha, ne bo nikoli priznala, kaj počne in zelo težko vas bo pustila pri miru, saj mora imeti svoje možnosti odprte. 

Kaj je torej bolj grozno in neprijetno? Ghostanje ali benchanje? Lahko bi rekli, da je pri ghostanju zgodba vsaj zaključena, četudi je na začetku zelo boleča. Toda pri ghostanju imamo vsaj priložnost, da sčasoma prebolimo, medtem ko lahko na klopi sedimo ogromno časa in se dolgo časa niti ne zavedamo, v kakšni situaciji smo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close