V tem smo si ženske in moški zelo različni!

05. avgust 2021

V tem smo si ženske in moški zelo različni!

05. avgust 2021
Profimedia

Ženske in moški smo si mnogih stvareh zelo različni, saj drugače funkcioniramo, smo drugače vzgojeni in imamo različne biološke lastnosti. Velja pa tudi, da je ženske v postelji veliko težje zadovoljiti, zakaj je temu tako?

Ko pride do zadovoljitve v postelji smo si moški in ženske zelo različni. Velja prepričanje, da je moške veliko lažje in hitreje zadovoljiti, kot moške. Sploh ko je govora o orgazmu, se prepad med moškimi in ženskami poveča. Orgazem je kljub svoji čudovitosti lahko zelo zapletena stvar. Nekaterim ga je doseči mnogo težje kot drugim. Ženske imajo manj predvidljive in pogoste izkušnje z orgazmom, ki pa so zelo raznolike, kaže nedavna študija objavljena v ameriškem dnevniku seksualne medicine.

Raziskava univerze v Indiani poroča, da med samim seksom orgazem doseže le 31-40 odstotkov  žensk, ko pa pride do seksa brez kakršnih koli pripomočkov ali dodatnega draženja, pa se ta številka spusti na 21-30 odstotkov. Moškim pa uspe pridi do vrhunca kar 85 odstotkov časa.

Kakšna je razlika?

Pri ženskah velja, da veliko vlogo igrajo tudi njihove misli in čustva. Seks terapevtka Laura Berman je za abcnews povedala, da se morajo ženske počutiti v svoji koži in situaciji dobro, da so sploh lahko vzhičene. »Ženske potrebujejo kontekst, v katerem so lahko seksualne. Dobro se mora počutiti v dani situaciji in okoli, da se res lahko sprosti in uživa.«

Medtem ko moški niso tako izbirčni »Takšni pač so, moški so veliko bolj naravnani na cilj, zato bodo vedno poskušali situacijo segreti prehitro. Moški so kot mikrovalovka, medtem ko so ženske kot pečica,« je razložila Laura.

Prav tako pa se v postelji ženske veliko hitreje zamotijo ali zmedejo, nekatere priznavajo, da vmes razmišljajo kaj vse morajo še postoriti. »Vendar to ni zato ker ne bi bila zainteresirana, ženske so naravne ‘multi-taskerke’. Naš glavni seksualni organ so naši možgani, zato moramo biti razpoložene, da se telo lahko odzove,« še razlaga terapevtka.

Napačna prepričanja

Mnogo moških je mnenja, da to pomeni, da preprosto niso sposobno zadovoljiti svoje partnerice. Nekateri uporabniki Starševskega čveka pa so prepričani, da so take ženske redkost in je to le mit. Razlog za tem tiči tudi v tem, da ženske pogosto orgazem hlinijo, saj svojega partnerja ne želijo razočarati, ali mu ne želijo dati občutka, da ta v postelji ni dober.

»Ogromno žensk fejka orgazem, ker:

– nočejo, da jih tip okliče za frigidno

– nočejo, da tip do nezavesti na***ava

– bildajo njegov ego hudega tipa

Ti ne boš nikoli ugotovil, da fejkajo, ker so že zelo zverzirane v tem,«

je razložila ena izmed uporabnic
Profimedia

Ženski orgazmi se zunanje zelo razlikujejo od moških, strokovnjaki pa moške opozarjajo, da ženski orgazem prepoznajo po:

  • Vaginalnih krčih,
  • Razširjenih zenicah,
  • Pospešeno dihanje in pospešen srčni utrip,
  • Rdečica po celem telesu,
  • In napeto telo.

Ženski orgazmi pa so običajno tudi daljši in močnejši. Za vsako žensko je drugače, zato je pomembno, da svojo partnerko preprosto vprašate in se z njo pogovorite, kaj ji ustreza in kaj ne.

Orgazem ≠ zadovoljstvo

Zadovoljenost pa je pravzaprav subjektivna. Pogosto orgazem enačimo z zadovoljenostjo, a ni vedno tako. Kljub temu, da so razlike v številu orgazmov med soloma, ne pomeni, da je tudi taka razlika med spolno zadovoljenostjo. Justin Garcia, profesor študij spola je za Healthline povedal, da »sta orgazem in zadovoljstvo dva ločena pojma, ki se sicer prekrivata, a si nista enaka.«

»Ne pomeni, da je seks boljši ali slabši, in ne pomeni, da ni zadovoljiv. Seks je neke vrste performans za vse in ta raznolikost je le del tega,« je še razložil profesor.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close