Vadi pare: Slovenka navdušuje z novo provokativno kolekcijo

22. november 2022

Vadi pare: Slovenka navdušuje z novo provokativno kolekcijo

22. november 2022
Foto: Tamir Potokar

Med dizajne se vračata priljubljena “burek” in “yugoslav”.

Tina Mentol, oblikovalka priljubljene znamke nogavic Slavsocks spet navdušuje. To je prva njihova kolekcija, kjer so na voljo barvne nogavice in dokolenke.

K projektu je povabila kar nekaj znanih obrazov, med njimi plesalko Tadejo Pavlič, ki smo jo spoznali v šovu Zvezde plešejo, pevca in plesalca Tima Klemenčiča, manekenko in pesnico Zalo Nežo Zajc in manekenko Klaro Videmšek.

Vrača se priljubljeni burek

Osrednja vloga kolekcije pripada bureku, ki ga je Tina na nogavice prenesla že leta 2020, ko je predstavila prvo kolekcijo Slavsocks. Burek se tokrat vrača v negativu, črno-beli kombinaciji.

Foto: Tamir Potokar
Foto: Tamir Potokar

Yugoslav za obujanje nostalgije

Vrača se tudi motiv “yugoslav”, zvezda druge kolekcije, tokrat v izvedbi dokolenk. Predstavlja poklon 80. letom in modi tistega časa, namenjen pa je vsem nostalgikom in pripadnikom bivše Juge.

Tini je s preprostimi jugonostalgičnimi napisi uspelo ustvariti pravo skupnost, ki jo imenuje “Slavenci”, to pa so vsi, ki se čutijo na kakršenkoli način povezane z Balkanom. Četudi si Francoz, ki je v otroštvu s starši nekajkrat dopustoval na Hrvaškem. Kakšen je njen odnos do Balkana in ali so na nogavicah bolj priljubljene južne ali slovenske jedi, preberite v intervjuju TUKAJ.

Foto: Tamir Potokar

Vadi pare nastavlja ogledalo kapitalizmu

Vadi pare odraža realnost, ki jo obvladuje kapitalizem. Z njim želi Tina prikazati gmotno obsedenost in nenehno potrebo po zapravljanju. “Če hočeš kaj imeti, moraš odpreti denarnico,” pravi.

Foto: Tamir Potokar

K***

“Tukaj se poigravamo s hermenevtičnim pomenom, kaj je k*** na Balkanu. Včasih ni nič, včasih je vse. Mašilo, dvom in predmet vsakdana,” pravi Tina o najbolj provokativnem motivu iz kolekcije.

Foto: Tamir Potokar


Tudi ta kolekcija je izdelana v Sloveniji, trajnostna, etična in narejena iz ekoloških materialov. Pohvali se lahko tudi z öeko tex certifikatom.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close