Vaje, ki bodo izklesale notranjo stran vaših stegen

07. julij 2021

Vaje, ki bodo izklesale notranjo stran vaših stegen

07. julij 2021
Profimedia

Za mnogo žensk je notranja stran stegen kritičen del telesa, tudi tiste, ki so aktivne, morajo za ta del izvajati ciljne vaje. Predstavljamo vam vaje, s katerimi boste v najkrajšem možnem času tonirale svoje noge in se znebile maščobe na notranji strani stegen.

Počep v stran

  • Ta vaja omogoča edinstven trening spodnjega dela telesa, ki oblikuje zadnjico in dimlje iz vseh kotov.
  • Kako izvesti vajo: stojte naravnost z nogami malce širše od ramen, roke imejte ravno ob telesu ali prekrižane pred seboj. Nato počepnite na eno nogo v stran kar se da, drugo nogo pa imejte ravno in stopalo obrnite navzgor. Z rokami poskusite ohraniti ravnotežje in nato telo prevesite na drugo nogo na enak način. To velja kot ena ponovitev, naredite 2 do 4 serije od 8 do 12 ponovitev.
Profimedia

Skakanje v križ (Criss cross jumping jacks)

  • Ta vaja je zelo učinkovita za notranjo stran stegen, saj aktivira te mišice, istočasno pa vam dvigne utrip.
  • Kako izvesti vajo: Stojte z nogama skupaj in globoko vdihnite. Ko izdihnete, skočite z nogama narazen, roke pa prekrižajte nad glavo. Nato (v skoku) noge prekrižajte kot škarje- leva noga pred desno, leva roka pa gre v višini prs (ali nad glavo) nad desno. To vajo izmenjujoč strani počnite med 30 in 45 sekund.

Vaja z žogo

  • S to vajo ne boste potrebovali veliko časa za oblikovanje nog, zlasti notranjosti stegen.
  • Kako izvesti vajo: postavite se zraven stola in se ga držite z desno roko. Stopite v širini bokov in imejte stopala obrnjena naravnost. Med stegni postavite majhno žogo (ali blazino približno enake velikosti). Z levo roko na boku dvignite pete in držite ravnotežje na prstih. Upognite kolena in se nekoliko spustite, kot da boste počepnili. S stegni stisnite žogo, držite raven hrbet in stisnite trebuh. Vajo ponovite 30-krat.

Prispevek je bil objavljen na miss7

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close