Varanje ali ne: “Poljubila sem dekle!”

02. junij 2021

Varanje ali ne: “Poljubila sem dekle!”

02. junij 2021

“Res se mi dogaja, borim se z nepoznanimi čustvi, borim se z moralnim mačkom, to pomeni da sem prevarala fanta? Naj iščem njo?”

Varanje je težko definirati in danes ima skoraj vsak svojo definicijo varanja. Načeloma bi za varanje rekli, da gre za prikrivanje skrivnosti in zlorabo zaupanja v razmerju. 

Uporabnica foruma Starševski čvek se je pred kratkim spraševala, ali gre za varanje tudi, če poljubi osebo istega spola. Zgodilo se ji je namreč, da se je udeležila zabave, na kateri je poljubila dekle. Avtorica objave ima sicer fanta, zaradi katerega se počuti krivo in kot sama pravi, ima “moralnega mačka”. Ne ve, kaj naj naredi, saj razmišlja le o neznanki. 

Profimedia

Številni komentatorji so avtorico spodbujali, naj fanta zaenkrat še ne vpleta in naj raje poišče dekle in ugotovi, kaj sama čuti do nje. Drugi pa so menili, da fanta gotovo nič ne moti, da se je njegova punca poljubljala s punco. 

Verjetno pa se avtorica že sama zaveda, da je fanta zares prevarala, saj jo na to opominja njena lastna morala. Varanje namreč ni omejeno le na spol, torej v heteroseksualni zvezi varanje ne pomeni, da fant svoje dekle prevara z drugo ali da dekle poljubi drugega moškega. Spol tu ni nobena olajševalna okoliščina. Zato eden od komentatorjev svari: 

Punca, ne zapletaj se, če nimaš odprte zveze.. Fant bo prej ali slej izvedel, če imata skupne prijatelje in mu ne bo všeč.. Prav tako pa ne boš fer do druge punce, če boš sedela “na dveh stolih”. 

uporabnik foruma

Komentarji pod objavo zagotovo kažejo na fetiširan odnos do lezbijk. “Sanje večine fantov. Njegova punca z drugo punco. Definitivno povej fantu, pa tudi punco nujno poišči. Se znate vsi trije imeti še prav fino,” zapiše eden od komentatorjev. Drugi pa pravi, da “raje gleda poljubovanje dveh lepih deklet kot dedcev”

Fetišizacija lezbijk je zelo pogosta in številni moški uživajo ob pogledu na dve ženski, ki se poljubljata ali celo spolno občujeta, medtem ko se jim taisti prizori med dvema moškima gabijo in so nekaj škandaloznega in odurnega, nekaj kar si zasluži posmeh in zgražanje. 

Profimedia

Mesec junij je sicer tako imenovan “mesec ponosa” oziroma “Pride month”. Je najbolj mavričen mesec leta, saj se junija po vsem svetu praznuje drugačnost in vzpodbuja enakopravnost LGBTQ+ skupnosti. 

Style. Več novic

New Report

Close