Vas zanima, katere knjige se pojavljajo v filmih?

14. november 2022

Vas zanima, katere knjige se pojavljajo v filmih?

14. november 2022
Foto: Instgram @books.in.films

Če ste istočasno knjižni molj, a tudi oboževalec filmov, je ta Instagram profil za vas.

Ste prebrali vse možne sezname priporočil za branje na plaži? Ste knjižni molj in so vsi skandinavski romani, ki so bili hit tega poletja, že prebrani in vsak nov naslov, ki se pojavi v knjigarni, takoj konča na vaši polici?

Za vas imamo pravo poslastico, saj smo pred kratkim odkrili literarno oazo na Instagramu. Gre za profil @books.in.films. Kot razkriva samo ime, gre za naslove knjig, ki se pojavljajo v kadrih določenih filmov.

Od animiranih filmov, kot je Alica v čudežni deželi in kultnih filmov režiserja Miyazaki, pa vse do filmov novega francoskega vala in celo novih serij kot je Conversations with friends in Pokliči me po svojem imenu.

Ta profil nudi ogromno kronološko in žanrsko paleto kadrov, v katerih so naslovi knjig, ki jih liki berejo. Morda nikoli do sedaj nismo opazili, a knjige, ki jih igralci v filmih in serijah berejo, pogosto nosijo veliko simboliko.

Poleg tega, da vas bo zagotovo spomnil na nekatere literarne klasike, ki ste jih pozabili, boste na svoj seznam za ogled zagotovo zapisali kakšen nov kinematografski biser.

Profil ne pomaga le pri izbiri, ampak s skrbnim izborom kadrov navdušuje in spodbuja bralno kulturo ter nas opominja, kako pomembna je in kako bogati lahko našo notranjost.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close