Več kot le nakupovanje

22. januar 2018

S pametnimi telefoni so vrata banke vedno odprta

Vse več uporabnikov uživa v prednostih, ki jih prinaša mobilna banka. Dostopna je kjerkoli in kadarkoli, da smo le podatkovno povezani, ter nam močno olajša vsakodnevno poslovanje in nakupovanje. Mobilna banka nam omogoča plačevanje položnic s skeniranjem QR kode na računih, z njeno pomočjo lahko pregledujemo stanje na svojem bančnem računu, plačilnih karticah in drugih sodobnih plačilnih sredstvih, omogoča nam tudi pregled nad varčevanjem oziroma varčevalnimi računi.

Nekatere večje slovenske banke že ponujajo uporabne in všečne rešitve za mobilno bančništvo, med njimi je tudi SKB z [email protected] aplikacijo za mobilno bančništvo. Uporaba mobilnega bančništva je v zadnjih letih močno narasla, napovedujejo pa ji še večji prodor med uporabnike. Najpomembnejšo vlogo pri tem igrajo čas, udobje in zaupanje, saj lahko precej bančnih storitev opravimo hitro, enostavno in varno kar prek pametnega telefona.

Sodobna storitev, ki prihrani čas in denar

Najpomembnejše storitve, ki nam prihranijo največ časa, so denimo naslednje: preverimo stanje na računu in porabo na plačilnih karticah. Z mobilno banko vemo, ali je plačilo že nakazano, koliko nas še loči do limita ter koliko nakupov se je nabralo na kreditni kartici. Na ta način se skoraj ne more zgoditi, da bi na blagajni POS terminal zavrnil plačilo zaradi prekoračitve razpoložljivih sredstev ali da ne bi mogli dvigniti denarja na bankomatu.

Tudi neplačane položnice so preteklost. Ena najudobnejših funkcij je plačevanje položnic s pomočjo skeniranja QR kode. Kamera mobilnega telefona prebere QR kodo, aplikacija pa sama izpolni plačilni nalog.

[email protected] je aplikacija za mobilno bančništvo, ki omogoča varen vpogled in urejanje naših financ kjerkoli in kadarkoli. Mobilna banka [email protected]  je namenjena vsem imetnikom osebnega računa SKB, ki želijo lažje, hitreje in kadarkoli upravljati s svojimi financami. Kaj potrebujemo za pridobitev mobilne banke [email protected]? Osebni račun, odprt pri banki SKB; osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list).

Za uporabo mobilne banke [email protected] potrebujemo seveda v prvi vrsti pametni telefon ali tablični računalnik, posodobljen operacijski sistem Android ali iOS in omogočen prenos mobilnih podatkov.

[email protected] omogoča hitro plačilo z uporabo osebnega seznama predhodno vpisanih prejemnikov; funkcije Preveri račun, če gre za pravne osebo; predhodno vnešenih predlog; foto plačila prek QR kode. Z mobilno banko so nam vrata banke vedno odprta, poleg tega pa je uporaba res preprosta.

Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Android in iOS.

 

Kaj pa varnost?

Aplikacije mobilnega bančništva uporabljajo različne varnostne sisteme za prijavo, izvedbo transakcij in prepoznavanje uporabnikov oziroma potrditev izbranih ukazov. Za prijavo v aplikacijo in potrjevanje lahko uporabite osebna gesla, gesla PIN in druge načine, vsi podatki pa so shranjeni na varovanem strežniku. Dekodiranje in zlorabo med aplikacijo in sistemom elektronskega bančništva izmenjanih podatkov preprečuje kriptiranje po standardu AES z 256 bitno enkripcijo, banka pa varnost poslovanja ves čas budno spremlja in nadgrajuje.

S pomočjo sodobnih varnostnih tehnologij je tudi varnost mobilne banke [email protected] na najvišjem nivoju.

Za popolno varnost pa lahko še vedno poskrbite tudi sami: kot osebno število (PIN) ne uporabite datuma rojstva, številke osebne izkaznice, itd. Če obstaja možnost, da je osebno številko (PIN) izvedela tretja oseba, jo takoj spremenite. Dostop do svoje mobilne naprave zavarujte z geslom. Naprave ne puščajte nenadzorovane z aktivno mobilno banko: ob zaključku uporabe mobilne banke se iz nje odjavite s klikom na Odjava. V primeru suma zlorabe ali kraje mobilne naprave pokličite na banko. Priporoča se, da osebno številko (PIN) spremenite vsake tri mesece.

Foto: Pinterest

New Report

Close