Kaja Flisar / 27. julij 2022

Velika vrnitev korzeta: modni kos, ki poudari pas in prsi

Nekoč nekoliko kontroverzni modni trendi iz 2000-ih so danes bolj priljubljeni kot kdajkoli prej. Vrnile so se japonke z debelimi podplati, klobuki, kargo hlače, pa tudi kratki topi in korzeti, ki se nosijo kot zgornji del oblačila.

Korzeti so bili nekoč osnova spodnjega perila, danes pa so postali osnova dobrega stajlinga. So ozkega kroja in večinoma iz trdega materiala, ki v ospredje postavi zgornji del telesa in vizualno zoži pas. Nekateri korzeti so opremljeni tudi s t. i. opornimi palicami in ne izgledajo le zapeljivo, ampak imajo tudi shujševalni učinek.

Instagram @eigran

Je za njihovo vrnitev kriva serija?

Verjetno lahko naraščajočo priljubljenost korzetov pojasnimo z velikim pompom okoli Netflixove serije Bridgerton, ki je v mnogih ženskam prebudila željo po igrivem modnem slogu regentskega obdobja iz začetka 19. stoletja.

Ne gre podcenjevati niti vpliva Met Gale, kjer je bil letos kot tema predpisan “zlati glamur”. Korzetne obleke so bile tam največji trend – oblekle so jo Billie Eilish, Gigi Hadid, Maisie Williams in številne druge. Ta trend se je hitro znašel v ponudbi high street znamk in se z rdečih preprog uspešno preselil na ulice.

Instagram @mirjaklein

Kako ga nositi?

Korzet najpogosteje kombiniramo s preprostimi kavbojkami, za učinek Y2K mode, pa najbolje izgleda s širokimi kargo hlačami. Za bolj elegenten in seksi videz ga kombinirajte k elegantnim širokim hlačam strogega ravnega kroja.

Instagram @denisakud

Za vas smo izbrali 5 korzetov iz aktualne ponudbe. Kateri vam je najljubši?

Modni navdih

Po dolgem premoru se na modno sceno vračajo tudi balerinke. Preveri, kakšne modele bomo nosile to sezono.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close