Mega vrnitev modnega trenda: sandali v slogu 90. let

19. februar 2019

Mega vrnitev modnega trenda: sandali v slogu 90. let

19. februar 2019

Največji adut sandalov v slogu 90-ih je preprost, minimalističen dizajn, večinoma jih krasi udobna peta in spredaj obvezno kvadratna oblika. Vse slavne ženske jih že nosijo!

Oh, ta 90-ta. Ne samo kavbojke in topi ali bluze ter druga oblačila in celo torbe v slogu devetdesetih let minulega stoletja, zdaj so se med najbolj vroče modne trende za pomlad 2019 vrnili še sandali, ki so nam nekoč že bili (zelo) pri srcu.

Ugledna modna imena in tudi high street znamke so jih uvrstili v svoje kolekcije za prihajajočo sezono ter ženskam vrnile sandale, ki jih nikoli nismo nehale oboževati, pa čeprav smo tiste, kupljene pred mnogimi leti, puščale v omarah ‘za vsak primer’.

Na srečo smo dočakale vrnitev teh priljubljenih in preprostih sandalov, ki bodo izpodrinili čudne domislice zadnjih sezon. Obutev, ki je vladala zadnja leta, je bila namreč že na videz komplicirana in komajda nosljiva, včasih je bolj spominjala na umetniški izdelek/artefakt, kot na nekaj, v čemer bi si dejansko upale hoditi po pločniku.

Office

Odlika sandalov iz 90. let, ki so se obudili v letu 2019, je minimalističen dizajn, sandale krasi in drži skupaj le nekaj jermenov, večinoma pa prihajajo na police kar v večni in vselej zmagovalni črni, izjemoma tudi v bež ali drugih barvah.

Topshop

Peta je lahko kvadratasta ali trapezasta, včasih je tanjša in bolj elegantna, v vsakem primeru pa je sprednji del sandalov kvadratne oblike in peta je srednje višine, kar pomeni izjemno udobje nošenja te obutve čez ves dan (ali večer).

Topshop

O priljubljenosti novih ‘it’ sandalov največ pove podatek, da mora high-street znamka Topshop (ki je med prvimi ‘zavohala’ trend) zadnje tedne nonstop dopolnjevati zaloge in naročati nove kvote svojim tovarnam, tako rekordno je povpraševanje. Topshop je izdelal več različic modela sandal v slogu 90-ih, da boste ja našle svoj najljubši par.

Missguided

Razne modele te obutve v slogu 90. let (z večjim ali manjšim številom jermenčkov, z zapenjanjem zadaj ali brez paščka čez nart, z višjo ali nižjo peto, s kvadratno peto ali ‘kitten heel’ – mačjo oblikovano…) že imajo v svoji zbirki čevljev številne znane ženske, ki so jih v zadnjem času obule za na rdečo preprogo.

# Catherine Zeta Jones

# Julia Roberts

# Kim Kardashian

# Kaia Gerber

# Robin Wright

D. S.

Foto: WhoWhatWear, Celebzz, Houston Chronicle, Pinterest, Footwear News, modne znamke, REX

Style. Več novic

New Report

Close