Verižice za gležnje so nov nepogrešljiv detajl tega poletja!

03. avgust 2022

Verižice za gležnje so nov nepogrešljiv detajl tega poletja!

03. avgust 2022
Foto: Pexels

Verižice za okrog gležnja pridejo poleti najbolj do izraza. Predstavljamo vam nekaj motivov in vam svetujemo, na kateri nogi jo morate nositi.

Ne glede na to ali ste na morju ali poletje preživljate na vročem asfaltu, so modni dodatki nepogrešljiv del vsake oprave. In medtem ko se modni trendi spreminjajo hitreje kot kdaj koli prej, je kos, ki že vrsto let ne gre iz mode in svoj vrhunec doživi prav v poletni sezoni, priljubljena zapestnica za noge, ljubkovalno bolj znana kot ‘nanogica’.

View this post on Instagram

A post shared by jàngí | Jewellery & Handbags (@jangiaccessories)

Njen čar je v preprostosti in čutnosti, ki jo izžareva na ženskem gležnju, zato je poletje idealen čas, da se spomnimo na ta večni trend. Verižico za okrog gležnja lahko nosite s sandali, espadrilami, japonkami, platnenimi supergami, petami ali preprosto na boso nogo med sončenjem na plaži.

‘Nanogice’ so se včasih nosile zaradi označevanja družbenega statusa in ranga. Stari Egipčani so zapestnice imenovali Khalakheel. Sumerske neveste in bogatašinje so nosile tiste iz plemenitih kovin in kamnov, po drugi strani pa so sužnji nosili zapestnice iz lesa ali usnja. Glavni namen zvonov na teh verižicah je bil z žvenketom naznaniti, da je v prostor vstopila ženska.

Sredi dvajsetega stoletja so si zapestnice za gležnje končno utrle pot v zahodne družbe. Hitro so pridobile na priljubljenosti in v sedemdesetih letih 20. stoletja so postale idealen dodatek za okrog gležnja v skladu s takrat priljubljenim boemskim slogom. Danes pa so spet popularne, pestra ponudba v trgovinah pa ne razočara nobene kupke.

Pomen verižice glede na to, na kateri nogi se nosi:

1. Leva noga: Večina kultur verjame, da je zapestnica za gleženj, ki se nosi na levi nogi, nekakšen talisman. Takšne zapestnice so nekoč uporabljali kot amulete za zaščito pred boleznimi.

2. Desna noga: Verižica na desni nogi pa lahko pomeni svobodo in iskanje partnerja.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close