Veste, kdo so najbolje plačane manekenke?

06. november 2022

Veste, kdo so najbolje plačane manekenke?

06. november 2022
Foto. Profimedia

Niso le vitke in visoke, ampak so tudi dobre v poslu, saj imajo plače, o katerih mnogi lahko le sanjamo.

Modna industrija, vključno z manekenstvom, je nedvomno ena najbolj konkurenčnih in bogatih panog. Hkrati pa lahko vrhunski svetovni modeli v svoji karieri tudi zaslužijo impresivna bogastva, zgradijo svoje imperije in sami postanejo mogotci, ne glede na to, ali gre za nove izzive, kot sta podjetništvo in igranje, ali prek zelo ekskluzivnih plačanih sponzorskih sodelovanj in ambasadorstva.

Predstavljamo vam najbogatejše manekenke na svetu.

Liu Wen – 19 milijonov dolarjev

Liu Wen je v svoji karieri dosegla mednarodni uspeh in leta 2012 jo je New York Times označil za “prvi pravi kitajski supermodel”. Wen je premagala ovire, ko je postala prvi azijski obraz kozmetike Estée Lauder in prvi vzhodnoazijski model, ki se je sprehodil po modni reviji Victoria’s Secret.

Poleg tega je leta 2017 postala prva kitajska manekenka, ki se je pojavila na naslovnici ameriškega Vogua.

Bella Hadid – 19 milijonov dolarjev

Zdi se, da je Bella Hadid v zadnjih nekaj letih dosegla nove manekenske razsežnosti. Nekoč je veljalo, da živi v senci svoje sestre Gigi, vendar pa je Bella postala novo “it dekle” mode in vzpostavila ne le mnoga sodelovanja, ampak tudi tesne odnose z modnimi velikani, kot so Donatella Versace, Karl Lagerfeld, Jeremy Scott in Virgil Abloh.

Aprila 2022 je Bella tudi dobila svojo prvo samostojno naslovnico ameriškega Vogua.

Gigi Hadid – 20 milijonov dolarjev

Kljub porastu Belline priljubljenosti v modni in manekenski industriji v zadnjih nekaj letih, je bila Gigi Hadid tista, ki je svojemu bratu in sestri utrla pot v ta posel. Gigi je najljubši obraz znamk, kot so Maybelline, Moschino, Fendi, Michael Kors in Versace, če naštejemo le nekatere.

Leta 2016 je sodelovala s Tommyjem Hilfigerjem pri liniji oblačil Tommy X Gigi, s katero je dosegla izjemen komercialni uspeh.

Adriana Lima – 30 milijonov dolarjev

Adriana Lima pogosto velja za najbolj priljubljenega Victoria’s Secret angelčka. Po upokojitvi leta 2018, potem ko je zaključila svojo 18. sezono z znamko, je Adriana krasila več modnih kampanj, vključno s svojo kampanjo BCBGMAXAZRIA jesen 2019.

Vendar pa jo je njena zapuščina z Victoria’s Secret utrdila kot večno ikono v manekenski industriji.

Gisele Bündchen – 33 milijonov dolarjev

Ko govorimo o tem, kdo je najuspešnejši supermodel vseh časov, je Gisele Bündchen ime, ki se pogosto pojavi. V poznih 90. in letih po letu 2000 je bila Gisele izjemno tesno povezana z Dolce & Gabbana, saj je bila model v 11 zaporednih kampanjah in obraz njihove dišave The One.

Preizkusila se je tudi v igralskih vodah, v filmih Taksi (2004) in Hudičevka v Pradi (2006).

Kendall Jenner – 40 milijonov dolarjev

Kendall Jenner je najbolje plačana manekenka na svetu. Od leta 2015, ko se je njena manekenska kariera začela, se Kendall ponaša s sodelovanjem z Estée Lauder, Calvinom Kleinom, Adidasom, Longchampom in Stuartom Weitzmanom. Sodelovala je tudi v kampanjah za Givenchy, Versace, Marc Jacobs in Michael Kors.

Pomemben del njenega dohodka prihaja iz nastopanja v resničnostnih televizijskih serijah Kardashianovih.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close