Veste, v kakšnem vrstnem redu nanesti negovalno rutino?

01. marec 2022

Veste, v kakšnem vrstnem redu nanesti negovalno rutino?

01. marec 2022
Foto: Unsplash

Da bo negovalna rutina zares učinkovala in na dolgi rok prinesla najboljše rezultate, niso dovolj le pravi izdelki. Ključnega pomena je tudi to, v kakšnem vrstnem redu jih nanesete.

Pravo zaporedje nanosa izdelkov za čiščenje in nego kože zelo vpliva na učinkovitost vsakega izdelka in prinaša uspeh na dolgi rok. Če ste do zdaj izdelke uporabljali po lastni presoji in brez pravega smiselnega zaporedja, berite dalje.

To so nasveti kozmetičark, ki svetujejo, da vsako negovalno rutino začnete s čiščenjem kože in zaključite z vlaženjem.

1. korak: čiščenje

To je pomembno tako zjutraj kot zvečer. Čistilo bo kožo zjutraj razmastilo, zvečer pa z nje očistilo ves mejkap in nečistoče, ki so se nabrale čez dan. Kožo najprej splaknite s hladno ali mlačno vodo, nato pa s prsti nanesite izbrano čistilo za obraz in ga dobro vtrite v kožo. Sperite z vodo.

Foto: Pexels

2. korak: toniranje

Koža po čiščenju potrebuje toniranje, saj ji povrne naravno ravnovesje vlage in odstrani morebitne ostanke odmrlih kožnih celic ali drugih nečistoč. Tonik ji bo zagotavil intenzivno in dolgotrajno vlaženje globljih plasti kože in jo pripravil na maksimalen sprejem aktivnih učinkovin iz nadaljevalne nege.

3. korak: specifične nepravilnosti

Na vrsti je izdelek, s katerim ciljate na specifične nepravilnosti svoje kože. Naj gre za izsušenost, pigmentne madeže ali mastno kožo, … v tem koraku uporabite tisto, kar vaša koža najbolj potrebuje. Največkrat je to v obliku seruma, olja, ali kakšnega drugega aktivatorja.

Foto: Unsplash

4. korak: predel okrog oči

Čeprav so vlažilne kreme namenjene tudi negi okrog oči, boste temne kolobarje in podočnjake še bolj učinkovito zmanjšali s pomočjo očesne kreme. Izbrano kremo vsako jutro in večer nanesite na očiščeno in tonizirano kožo okrog oči. Od zunanjega proti notranjemu kotičku vek.

5. korak: vlaženje

Zadnji korak je uporaba izbrane vlažilne kreme. Vsako jutro in večer jo nanesite na temeljito očiščeno in tonizirano kožo obraza, vratu in dekolteja ter jo z blazinicami prstov nežno vtrite.

Foto: Unsplash

6. korak: SPF

Kremo z zaščitnim faktorjem je sicer priporočljivo uporabljati skozi vse leto, a pozimi lahko ta korak izpustite. Poleti pa naj bo nanos sončne kreme nujen, pri čemer se na obrazu svetuje uporaba izdelka z zaščitnim faktorjem vsaj 30. Kremo nanesite na kožo po nanosu izbranih negovalnih izdelkov, neposredno pred izpostavljanjem soncu.

Večerna rutina naj bo enaka jutranji, le da jo lahko malce razširite z izdelki, ki za delovanje potrebujejo dlje časa. Zvečer si tako privoščite olja, piling ali masko, ki se vpijajo dlje časa.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close