Victoria Beckham nujno potrebuje denar po 6,6 milijonski izgubi

04. januar 2023

Victoria Beckham nujno potrebuje denar po 6,6 milijonski izgubi

04. januar 2023
Foto: Profimedia

Victoria in David Beckham bosta morala v njeno modno znamko vliti več denarja, če želita, da obstane, potem ko je izgubila skoraj 6,6 milijona evrov.

Podjetje Victorie Beckham je že devet let v rdečih številkah, vse od ustanovitve leta 2008, potrjujejo na novo vloženi računi.

Revizorji za modno znamko, katere oblačila med drugim nosita tudi Gwyneth Paltrow in Meghan Markle, so že tretje leto zapored opozorili na prihodnost blagovne znamke, ki se bori za dobiček. Dejali so, da se podjetje sooča s “pomembno negotovostjo, ki vzbuja dvom o njegovi sposobnosti, da nadaljuje kot delujoče podjetje”. To pomeni, da lahko podjetje, če kmalu ne dobi denarnih prihodkov, propade.

Foto: Profimedia

Vsako leto večmilijonska izguba

Vir blizu podjetja je dejal, da sta David in Victoria Beckham, ki sta delničarja znamke, pripravljena podpreti podjetje.

Direktorji so v računovodskih izkazih za Victoria Beckham Holdings zapisali: “Kljub temu, da nimajo formalne potrditve te nadaljnje podpore, direktorji razumno pričakujejo, da bodo kakršno koli podporo zagotovili delničarji”.

Po računovodskih izkazih so ti podjetju lani posodili 678 tisoč evrov. Izguba podjetja nekdanje spajsice je leta 2021 znašala 6,6 milijona evrov v primerjavi z 9,7 milijona evrov leto prej.

Foto: Profimedia

David Beckham medtem služi milijone

Kljub velikim izgubam, je posel med letom začel rasti. Prihodki so se povečali za 14 odstotkov na 46 milijonov evrov. K temu je pripomogla močna prodaja lepotnih izdelkov. “Vstopili smo v novo poglavje in naša energija je usmerjena v pospeševanje rasti in izkoriščanje celotnega potenciala znamke,” je povedala direktorica podjetja Marie Leblanc.

Ločeni dokumenti za DB Ventures, podjetja, ki upravlja sponzorske pogodbe Davida Beckhama, kažejo, da je podjetje lani svojemu najbolje plačanemu direktorju izplačalo skupno 2,3 milijona evrov. Menijo, da je najbolje plačani direktor prav gospod Beckham.

Foto: Profimedia

Razkritje je prišlo po nedavnem intenzivnem nadzoru vloge Davida Beckhama kot ambasadorja svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju. Nekdanjega nogometaša Manchester Uniteda so obsojali zaradi jemanja denarja iz države, ki je bila obtožena kršenja človekovih pravic in zaničevanja pravic LGBTQ+ skupnosti. Od njih naj bi prejel neverjetnih 170 milijonov evrov.

Beckhamova sta leta 2021 prejela 7,1 milijona evrov od holdinga, ki paru izplačuje dividende, kažejo dokumenti. Nagrade med njima naj bi znašale 19 tisoč evrov na dan.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close