Villanelle iz ‘Killing Eve’ je najboljše oblečen lik v novi zgodovini televizije!

25. junij 2019

Villanelle iz ‘Killing Eve’ je najboljše oblečen lik v novi zgodovini televizije!

25. junij 2019

Za njene outfite je v prvi sezoni skrbela Phoebe de Gaye, v drugi sezoni je ta naloga pripadla Charlotte Mitchell, ki je eksperimentiranje temačne junakinje z visoko modo popeljala na še višji nivo

Najbrž ste tudi sami že opazili, da se je začelo v produkcijo TV nanizank v zadnjem desetletju vlagati veliko denarja. Ljudje pač vse bolj gledajo kabelsko televizijo in manj hodijo v kino, kot včasih.

Tako je med gledalce v teh letih prišlo veliko serij, ki so nas navdušile, prebudile našo domišljijo in nas naučile česa novega. Od družinskih sag in ljubezenskih dram, do romantičnih komedij in sit-comov, preko humorističnih nanizank vse do srhljivk, detektivk, spletkarskih serij in še česa.

‘it’ obleka Molly Goddard, ki jo Villanelle nosi na nizke škornje Balenciaga

Serija ‘Killing Eve’ je ena novejših in je precej neobičajna, drugačna in ‘odbita’. Večino glavnih likov upodabljajo ženske, toda teme njihovih pogovorov niso moški, ljubezenske težave, dojenčki, šolarji, težavni najstniki, neuspešne diete ali opravljanje sosed. Serija prikazuje življenji operativke, zaposlene v britanski tajni obveščevalni agenciji MI6, Eve Polastri (igra jo Sandra Oh) in skrivnostne plačanke, morilke Villanelle (upodablja jo izjemna Jodie Comer). Priča smo večni igri mačke in miši.

Villanelle je morilka po naročilu in psihopatka brez kančka slabe vesti, ki je odlično plačana za umazano delo. Nima veliko interesov, dolgočasi se, edino, kar jo veseli, je služba. In očitno tudi visoka moda! Stilisti so se izjemno potrudili, da to zločinko oblečejo brezhibno: tako odlično razdelanega stylinga glavne junakinje TV serije nismo videli že od Patricie Field, ki je skrbela za kostumografijo lika Carrie Bradshaw iz serije Seks v mestu. Menimo, da je bil izziv pri TV nadaljevanki Killing Eve nemara še večji, kot pri prej omenjeni!

Carrie Bradshaw je namreč živela v New Yorku, pisala odlično plačano kolumno za Vogue in se gibala v visoki družbi ter postala pisateljska zvezda, medtem ko je Villanelle iz Killing Eve ruska migrantka, ki živi osamljeno življenje v Parizu. A očitno vse honorarje za umore po naročilu zapravi v butikih visoke mode! Villanelleova se za vsako nalogo ali take in drugačne opravke ter sestanke namreč obleče drugače. Včasih tudi v roza barvo od glave do pet, zraven si na ušesa zapne ‘statement’ zlate uhane znamke Christian Lacroix.

Za njene outfite je bila v prvi sezoni zadolžena Phoebe de Gaye, v drugi sezoni pa je ta naloga pripadla kostumografki in stilistki Charlotte Mitchell, ki se je eksperimentiranje temačne junakinje z visoko modo in stylingi odločila popeljati na še višji nivo. Gotovo so tudi zanimivi outfiti ruske zločinke ena od tistih stvari, ki predvsem gledalke prikujejo pred TV ekrane.

Ker se Villanelleova v vsakem delu nanizanke nenehno preoblači, jo denimo v sceni na prestižni univerzi Oxford lahko vidimo v bež hlačah, z belo bluzo in kravato ter telovnikom, v neki drugi zgodbi nosi roza lasuljo, potem pa jo ugledamo v popolno krojeni in kot uliti obleki haute couture znamke Dries Van Noten, ki jo nosi skupaj s čevlji-bulerji znamke Dr. Martens za ‘nalogo’ v berlinskem nočnem klubu.

Vsekakor ne pozabimo še na živo roza obleko znamke Molly Goddard, ki jo glavna junakinja po naročilu stilistke serije skombinira s škornji Balenciaga. Slednja je ena od favoriziranih znamk v tej nadaljevanki. Gledalci pa smo priča novim stilskim igram brez meja in se že veselimo tretje sezone Killing Eve!

D. S.

Foto: Buro24z.hr, W Magazine, The Cut, British Vogue, The Independent

Style. Več novic

New Report

Close