Vino Spa: Odličen način, da utopite žalost!

Disneyland za ljubitelje vina.

Ste kdaj utapljali žalost v alkoholu? Zdaj lahko to naredite dobesedno. Vino spa je odličen način, da se utopite v vinu! Nahaja se približno 60 kilometrov zahodno od Tokia in je imenovan kot “spa tematski park”.

Je skoraj kot Disneyland, ampak za ljudi, ki radi pijejo vino. Natančneje, Yunessun Spa Resort je čarobna dežela, kjer pijača prosto teče in ljudje plavajo v vroči kadi, napolnjeni z Merlotom ali Bordeauxom namesto z dolgočasno staro vodo.

Preberite še: Rdeče vino in vroča čokolada? Da, prosim!

Kopanje v vinskih bazenih ima tudi nekatere nepričakovane zdravstvene koristi. Vino v teh vsemogočnih vzmeteh vsebuje antioksidant Resveratrol (kralj med antioksidanti), kar pomeni, da ima pomlajevalne lastnosti. Okrepi kožo, zmanjša vnetja, izboljša obtok in celo preprečuje koži izgubo elastičnosti in kolagenskih vlaken.

Ženske so uživale lepotne koristi vina, še preden je ta spa nastal. Egipčanke so bile velike ljubiteljice vinske kopeli, saj je zmehčala kožo. Govorilo se je tudi, da se je Kleopatra kopala v vinu in si medtem olje grozdnih pečk masirala v kožo.

Oh, in če mislite, da bi vino, v katerem se namaka kup ljudi, popili, kar se sliši rahlo odbijajoče, ne skrbite. Lahko ga pijete samo neposredno iz vira (steklenice) na priročnem mestu ob bazenu.

Kaj več bi si lahko še želeli? 🙂

Foto: Pinterest

O avtorju

SaraDetela

New Report

Close