Vodič za iskanje modrčka prave velikosti, ki ga mora poznati vsaka ženska

09. marec 2023

Vodič za iskanje modrčka prave velikosti, ki ga mora poznati vsaka ženska

09. marec 2023
Foto: Pexels

Iskanje modrčka prave velikosti je za mnoge zapleteno, večina žensk pa celo nosi nedrček napačne velikosti. Kako najti pravega?

Modrček je najbolj zapleten kos oblačila za nakup! Dober par kavbojk bomo lahko naročile celo prek spleta, nakup nedrčka pa se v resničnem življenju zdi znanstvena fantastika, kaj šele prek spletne trgovine.

Ta kos oblačila je hkrati osovražen in oboževan, potreben in nepotreben, a nekako kljub vsemu – obvezen. Nedvomno je največja resnica, ki smo jo slišali, ta, da dobrega modrčka ne bomo niti opazili, slabši pa vam bo pokvaril dan. Zato je izredno pomembno, da najdete pravi nedrček zase – in za vse morebitne situacije, v katerih ga morda potrebujete.

Modrčki: večinoma se motimo

Morda se vam zdi šokantno, a britanska veriga trgovin s spodnjim perilom Boux Avenue je izvedla raziskavo na 41.380 ženskah in dokazala, da le 19 odstotkov žensk nosi pravilno velikost nedrčka. To pomeni, da le vsaka peta ženska nosi svojo številko nedrčka!

Modrček je tehnično zelo zahteven za izdelavo, a je iz istega razloga res mogoče najti idealen modrček zase. Z blagovnimi znamkami kot je Savage x Fenty, ki promovirajo večje številke in bolj udobno krojenje, je vse, kar morate storiti, raziskati, katera velikost in model sta idealna za vas.

Kaj pomenijo številke in črke na nedrčku?

Tradicionalne velikosti nedrčkov so izražene s številkami in črkami. Številka označuje velikost traku nedrčka, ki je tudi mera vašega telesa tik pod prsmi, čez rebra. Črka označuje velikost vaše košarice.

Čeprav se je možno meriti tudi doma, lahko kakovostno meritev dobite tudi v trgovinah s spodnjim perilom. Prodajalci se redko zmotijo ​​pri merjenju, pri čemer morate upoštevati, da se različne košarice različno prilegajo, zato se lahko vaše mere razlikujejo.

Čeprav veliko znamk hitre mode ne ponuja na primer velikih košaric na ozkih naramnicah, je čisto možno, da imate to kombinacijo tudi vi. V tem primeru modrček poiščite v specializiranih trgovinah s spodnjim perilom.

Kako se doma izmeriti za nov nedrček?

Za merjenje doma le potrebujete merilni trak.

Trak za nedrček je meritev obsega vaših reber tik pod prsmi. Za držanje prsi je odgovoren pas nedrčka, ne naramnice; ne smejo vas rezati! Zato je pomembno, da je trak velikosti vaše idealne mere. Velikosti lahko variirajo od cca 70 cm navzgor in ta podatek je ključen za nadaljnjo določitev velikosti nedrčka.

Priporočljivo je, da izberete naramnice, ki jih lahko nastavite na najožjo dolžino nedrčka, tako da lahko nedrček nosite tudi, ko je nekoliko sproščen. Ta nasvet bo najbolj ustrezal ženskam z manjšim oprsjem, ki brez večjih težav prenašajo manjše številke nedrčka, medtem ko bodo ženske z večjimi oprsji ožje naramnice zagotovo motile, ker se bodo zarezale vanje in jim ne bodo dajale ustreznega občutka podpore.

Če imate večje oprsje in se počutite bolj udobno z nekoliko večjim trakom modrčka, vam predlagamo, da ga izberete. Pazite pa, da se trak popolnoma prilega vašemu telesu, nikjer se ne sme ločiti od telesa, saj to nakazuje, da je še vedno nekoliko prevelik. Idealna mera je, ko lahko dva prsta potisnete pod naramnice modrčka, a čutite upor!

Velikost košarice ne pomeni, da imate majhne ali velike prsi! Širok trak z A košarico je namreč lahko večji od malega traku z D košarico. Skratka, velikost košarice je razmerje med velikostjo traku košarice in obsegom vaših prsi točno na višini nad bradavicami. Ta mera je običajno 12 cm večja od velikosti pasu modrčka, tako da izberete ustrezno košarico.

Uporabite ustrezno tabelo:

  • 12 do 14 centimetrov – košarice A
  • 14 do 16 centimetrov – B košarice
  • 16 do 18 centimetrov – košarice C
  • 18 do 20 centimetrov – D košarice
  • 20 do 22 centimetrov – košarice E
  • 22 do 24 centimetrov – F

V kolikor je obseg vašega nedrčka med 73 in 78 cm, vam bo ustrezala velikost 75. In če so vaše prsi 14 do 16 cm večje od nedrčka, je vaša idealna košarica B.

Koliko oblika prsi vpliva na izbiro nedrčka?

Nedrčki se glede na obliko in položaj dojk zelo različno prilegajo, zato so izjemno pomembni pri izbiri nedrčka. Velika razlika je, ali so prsi čvrste in okrogle ali kapljičaste, z bolj ohlapnim zgornjim delom in polnejše okoli bradavice.

Okrogle prsi

Okrogle dojke so na videz izjemno okrogle in so enako polne tako na zgornjem kot na spodnjem delu dojke. Pri takšnih dojkah je večja težava dobra opora, namesto strukture. Tako jim bodo odlično pristajali klasični bolj zaprti nedrčki iz pene, trikotni nedrčki brez žic, balkoneti in nedrčki z globokim izrezom.

Zvonaste prsi

Prsi zvonaste oblike so v zgornjem delu ožje in bolj prazne, v spodnjem pa bolj okrogle in polne. Takšne dojke potrebujejo oporo v obliki žice, saj jim bo košarica dala strukturo, dvignila dojke in dala vtis večjega volumna na vrhu dojk.

Prsi kapljičaste oblike

Prsi kapljičaste oblike so polne in okrogle na dnu, z nekoliko manj volumna na vrhu. Te dojke so videti najlepše v t.i demi-cup bras, torej v klasičnih modrčkih, ki sledijo naravni liniji vratnega izreza. Prav tako jim pristajajo balkonet nedrčki brez žic, saj bodo dali učinek polnejšega zgornjega dela oprsja.

Asimetrične prsi

Asimetrične prsi se običajno izraziteje razlikujejo po velikosti, včasih tudi po polnosti. Najpogostejši je t-shirt nedrček, ki ima bolj zaprte košarice, a je gladek in brez izrazitih šivov, je najboljša izbira za to vrsto dojk. Oprsje bo namreč vizualno izenačil. Če je ena košarica še preveč prazna, lahko vanjo vstavite penasti vložek.

Vitke prsi

Vitke prsi so ozke, dolge in prazne, bradavice pa obrnjene bolj navzdol. Visoko izrezan modrček s penastimi košaricami je najboljša izbira za te prsi, saj oblikuje prsi s celotno košarico, jo dvigne, hkrati pa je zelo udoben.

Prazne prsi

Prazne dojke so nameščene ob prsih in imajo majhno globino. Klasičen push up nedrček je na takšnih prsih videti fantastično, saj jim daje volumen. Za bolj naraven videz izberite trikotnike brez žic. Žica lahko preveč štrli iz vašega telesa, zato se ji je bolje izogniti.

Prsi, ki gredo navzven

Zunanje prsi gravitirajo proti zunanjemu delu trupa, imajo na sredini majhno vrzel, bradavice pa so obrnjene navzven. Nedrček, ki oblikuje prsi, na primer bolj podložen nedrček z zaprtim hrbtom, je dobra izbira za te prsi. Prav tako vam lahko pristaja balkonet nedrček.

Prsi, ki so blizu

Prsi, ki so tesno skupaj, so spojene ali pa imajo med prsmi zelo malo prostora. Trikotni ali globok modrček bo zelo laskav temu tipu prsi.

Prsi, ki so ločene

Dojke, ki so ločene, imajo zelo velik razmik med dojkami. Nedrček z globljim izrezom, pa tudi nedrček push up, je odlična izbira za te oprsje, saj jih bo združil in tako poudaril dekolte.

Nasvet: Kako pravilno obleči nedrček?

Verjeli ali ne, modrček ni dovolj le obleči, treba ga je tudi prilagoditi, da se bo oprsje pravilno prilegalo. Pri oblačenju nedrčka je potrebno dojko dvigniti in jo nato vstaviti v košarico.

Najboljši način za to je, da se nagnete naprej in položite roko v košarico, da povlečete prsi do konca v košarico. Tako bodo dojke naravno sedele v košarici, vi pa boste v trenutku dobile vtis polnejših dojk, saj jih bo modrček oblikoval. Ta trik velja za vsak model nedrčka in vsako vrsto košarice.

Smernice za nakup

  • Če imate eno dojko opazno manjšo od druge, najprej poskusite z nedrčkom, ki je manjši od vašega,
  • v nedrčku se morate počutiti udobno,
  • nedrček vam mora biti tesen, a vas ne sme stiskati,
  • prsi morajo popolnoma napolniti skodelice, vendar ne da bi se izlile,
  • pas, ki povezuje košarice, mora biti tesno ob telesu,
  • trak za modrček mora trdno sedeti na telesu v liniji prsi, ne da bi se dvigal navzgor,
  • naramnice so tesno ob telesu, vendar se ne zarežejo in ne morejo same pasti z ramen.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close