Vogue jo je razglasil za ‘it’ obleko poletja 2019!

30. julij 2019

Vogue jo je razglasil za ‘it’ obleko poletja 2019!

30. julij 2019

Bi jo nosile? Me bi jo, brez zadržkov. Zelena s pridihom neona, kvadratast potisk in danska modna znamka nas prepričajo… Kot tudi dejstvo, da se lepo poda različnim postavam

Potem, ko so Zarino obleko, takšno s črno-belim pikčastim vzorcem, opazili drugi modni mediji in jo razglasili za kraljico letošnjega poletja, je morala imeti britanska tiskana izdaja revije Vogue očitno zadnjo besedo, saj so mnenje konkurenčnih medijev zaznali kot grožnjo in vrženo rokavico ter se podali na (modni) dvoboj, ki ga sploh nihče ni razglasil.

Preberite še: Ta Zarina obleka je tako popularna, da ima celo svoj Instagram profil!

Kakorkoli, naj gre za slutnjo izziva ali zgolj za trmarjenje, da Vogue v javnem mnenju ostane zapisan kot arbiter elegantiarum, se tokrat z razpletom ‘dvoboja’ sploh ne bi mogli bolj strinjati.

Tekma letošnje poletne sezone je očitno končana, zmagovalka pa je ‘dvignila’ svoj navidezni rokavček (tega, mimogrede, sploh nima!) visoko v zrak. Modno uredništvo britanskega Voguea je namreč za ‘it’ obleko poletja 2019 imenovalo točno ta model danske modne znamke Ganni, ki je pred vašimi očmi.

Da je Zarina obleka s črno-belimi pikami vladarica sezone poletje 2019, namreč ne more biti resnica. Kako bi potemtakem razložili dejstvo, da v uredništvu britanske izdaje Vogue med vročinskim poletnim valom dominira popolnoma druga obleka?

To pa je neonsko zelena karo lepotica s takojšnjm vtisom na opazovalce. S seboj prinaša povsem novo, skandinavsko dimenzijo energičnega poletnega sloga, ki je obenem nekonvencionalen, piše Vogue. Ob zapisanem poudarijo, da se trenutno kar šest njihovih zaposlenih, ki imajo med seboj nadvse različen stil oblačenja, po njihovih uredniških sobanah sprehaja v tej dolgi obleki brez rokavov s karirastim vzorcem, ki je na prodaj za 244 evrov.

Poletna obleka znamke Ganni, ki je po mnenju Voguea zmagala, je izdelana iz tkanine oz. materiala, ki mu v modni industriji pravijo seersucker, gre za prepričljivo udobno in nenavadno prijetno mešanico bombaža ter poliestra, ki se ne mečka. Ljubek kroj te obleke čudovito pristoji ženskam vseh konfekcijskih številk, kar je dodaten plus, ki govori v prid zmagovalki in Vogue je bil pripravljen ta podatek podpreti tudi slikovno.

Nič čudnega, da je na spletu in v trgovinah po razglasitvi Vogueove favoritke ta obleka skoraj povsod razprodana!

“Za nekoga, kot sem jaz, ki ima veliko oprsje in si ne želi razkazovati nog, je ta obleka zelo laskava možnost. Material, ki se ne mečka, omogoča, da to obleko preprosto zvijete kot vrv in jo vržete v svojo dnevno torbo, ter jo kadarkoli vzamete iz nje in jo na hitro oblečete,”

je s svojim pričevanjem potrdila Naomi Pike, urednica Miss Vogue, ki še dodaja, da je neonsko potiskano obleko znamke Ganni nosila na dopustu, čez dan na plaži in v kombinaciji s sandalami, zvečer pa na zabavi v klubu, usklajeno z ‘disko’ torbico.

Ker se obleka po nošenju zlahka opera na 30 stopinjah Celzija v pralnem stroju in je zaradi seersucker tkanine ni treba niti likati, je tudi po našem mnenju popolna zmagovalka tega poletja in najbrž še kakšnega od prihodnjih.

Foto: Instagram, Ganni

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close