Vplivneži močnejše postave delijo svoje modne nasvete

14. marec 2023

Vplivneži močnejše postave delijo svoje modne nasvete

14. marec 2023
Foto: Instagram @javiera

“Kupujte stvari, ki so vam všeč, o stajlingu razmišljajte kasneje.”

Dolgo časa so bili modni nasveti za ženske, ki niso klasično suhe, omejeni na preprost moto: skrijte svojo postavo. Čeprav v zadnjih letih lahko vidimo premik v modni industriji, ki v svoje vrste vabi tudi manekenke z nekaj več kilogrami, pa imajo številne ženske še vedno težave pri izbiri oblačil. Kako namreč iz zapovedi, ki veli skriti svoje obline, najti svoj stil?

6 vplivnic se je zato odločilo, da deli nekaj praktičnih nasvetov za iskanje stila. Vplivnice so si glede stila oblačenja zelo različne, zato bodo naslednji nasveti in mantre zagotovo priročne za vsako žensko, v navdih pa bodo gotovo tudi njihovi stili oblačenja.

Maddie Dragsbaek

Foto: Instagram @maggiedragsbaek

“Zdi se mi, da se mi kot ‘plus size ženski nenehno govori, naj se oblačim bolj tiho’, se bolj zakrivam in manj raziskujem kot druge. Letos želim biti bolj, bolj, bolj. Sem maksimalistka in želim se z modo zabavati, kolikor je le mogoče.”

Maddie ima rada ekscentrične kose, nekaj med seksi in čudnim, med seksi in udobjem, oblikovala pa je tudi svoje majice in puloverje, pri čemer se je osredotočila tudi na to, da so oblačila primerna za ženske vseh velikosti, od tistih s številko S do šestih X-ov. 

Alise Jane

Alise nosi oblačila velikosti 44-48 in pravi, da rada nakupuje v Zari, pri Asosu ter v Abercrombiju. Zase pravi, da uživa v klasičnih silhuetah, ostrih linijah ter krojenih oblačilih, vendar poskuša vsako opravo popestriti z nečim nepričakovanim, kot so žive barve in dodatki. Meni, da oblačenje predstavlja določeno obliko skrbi zase, tako kot zdrava prehrana in gibanje, zato si prizadeva, da se vsak dan lepo obleče. To ji namreč da energijo ter ji izboljša razpoloženje.

Javiera

Javiera pravi, da še danes obžaluje, da se je v preteklosti izogibala kupovanju oblačil, ki so malo drugačna. “Kupujte stvari, ki so vam všeč, o stajlingu razmišljajte kasneje,” pravi in dodaja, da če vam je nekaj všeč, potem to kupite. 

Stephanie Yeboah

“Če je na voljo v moji velikosti, bom to oblekla. Vseeno mi je, kje najdem oblačila, lahko na oddelku za nosečnice, za moške ali za visoke; če se prilega mojemu debelemu telesu, bom to oblekla.”

Foto: Instagram @stephanieyeboah

Gess Pugh

Gess pravi, da jo najbolj inspirirajo ljudje, ki jih naključno sreča – barista v kavarni, elegantno oblečena ženska na prehodu za pešce. Meni, da včasih ljudje sklepajo, da navdih živi nekje daleč stran od realnosti, toda toliko lepote in kreativnosti lahko najdemo v vsakdanjem življenju. 

“Moja modna mantra je, da se pri odkrivanju osebnega sloga ne bojte eksperimentirati ali ‘narediti napake’.”

Foto: Instagram @gessflyy

David Fadd

David pravi, da ga v zadnjem času zelo navdušujejo superjunaki ter da ta navdih uporablja pri eksperimentiranju z oblikami, barvami in stilom. Njegov osebni stil je tako prava mešanica uličnega stila in stripov.

Foto: Instagram @david_fadd

Danielle Vanier

Danielle pravi, da je pri svojih outfitih vedno pozorna, da ti vsebujejo osrednji element, ki je vedno lahko tema pogovora. Ključni kosi njene garderobe se osredotočajo na udobje in nosljive klasične kose, ki pa vseeno vsebujejo nekaj drznega in trendovskega.

Za to poletje načrtuje garderobno omaro, polno oblačil v stilu Tanye McQuoid iz serije Beli lotos, torej barvite, valovite maksi obleke in ogromna sončna očala. 

Foto: Instagram @daniellevanier

Korede Alabi

“Moja mantra je: kupuj manj, izbiraj dobro. Dolgo sem kupovala modne kose, ki jih bom nosila eno sezono, se jih sčasoma naveličala in jih ne bom več vzela v roke. Letos se zavestno trudim, da bi dala prednost kakovostnim kosom, ki so prav tako v skladu z mojim slogom.”

Foto: Instagram @lifeofkors

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close