Vplivnica o novorojeni hčerki: Nisem se počutila povezana z njo

31. avgust 2022

Vplivnica o novorojeni hčerki: Nisem se počutila povezana z njo

31. avgust 2022
Foto: Instagram

Aktivistka in vplivnica Katka Bogataj je na Instagramu delila zelo iskren zapis o tem, kako se je v resnici počutila, ko je prvič pestovala svojo hčerko.

Katka in Katja Bogataj, naši priljubljeni vplivnici in LGBTQ aktivistki, sta se pred nekaj dnevi razveselili rojstva hčerke Hane Julije.

Prvorojenko sta dobili s pomočjo umetne oploditve, ki sta jo opravili na kliniki v Avstriji, rodila pa jo je Katja, saj si je, kot pravita, vedno želela nositi in roditi otroka.

Potek nosečnosti sta ves čas delili s svojimi sledilci na Instagramu, in nič drugače ni bilo, ko je nastopil veliki trenutek, ko je Hana Julija prišla na svet. Iskreni pa sta bili tudi po tem …

“Mi je žal, da se ne govori več o tem momentu”

Katka je namreč delila zelo čustven zapis, v katerem je priznala, da njeni prvi občutki ob pestovanju hčerke niso bili takšni, kot je pričakovala. Pravi, da je to objavila zato, ker se “v tem procesu zgodi toliko stvari, o katerih se ne govori.”

“Preden so mi jo položili v naročje, sem se tresla od navdušenja in veselja, polna pričakovanja za ta WAU moment, ko jo dobim k sebi. Vedno ti vsi rečejo, kako je to nekaj najlepšega, kako te prevzame ljubezen in toplina. Pa ne, da me ni, daleč od tega, ampak poleg ljubezni je bilo zraven še veliko drugega.”

Nato pa je priznala: “Ko sem jo zagledala, so se mi ulile solze. Ampak v moji glavi je bil nered, ker se nisem počutila povezana z njo.”

“Gledala sem jo in se spraševala, ali jo bom sploh lahko imela rada. Ali bo ona imela rada mene. A mora biti tako. Zdela se mi je najlepša, ampak po drugi strani mi njen vonj sploh ni ustrezal! In namesto polno sem se za sekundo počutila povsem prazno.”

A kljub prvotnim občutkom se zdaj počuti popolnoma drugače, je dejala ob koncu zapisa: “Zdaj gledam nazaj in sploh ne vem, kako sem pomislila, da je ne bi imela rada, ker mi že zdaj predstavlja svet.”

Pa vendar si želi, da bi se o tem več govorilo, saj naj bi tovrstna čustva občutili marsikateri starši, ko v naročje prvič dobijo svojega otroka. “Mi je žal, da se ne govori več o tem momentu (ki menda ni tako redek), kjer vez ni instantna. Ampak ta vez pride. Ta vez je že tukaj,” je sklenila.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close