Kaj v enem dnevu jedo osebne trenerke: Petra Parovel

22. marec 2023

Kaj v enem dnevu jedo osebne trenerke: Petra Parovel

22. marec 2023
Foto: Instagram @petraparovel

Osebna trenerka in podjetnica Petra Parovel je z nami delila, kako se prehranjuje in razkrila, da se pregreši skoraj vsak dan.

Petra Parovel je pri svojih 36. letih mamica, podjetnica in osebna trenerka, ki kljub nenehnemu visokemu tempu življenja še vedno ohranja fit postavo. Kako ji to uspe?

Petra pravi, da sama že kar nekaj časa pri svojih obrokih ne šteje kalorij, saj je to vodilo v obsesijo. Pri svojih obrokih je zelo sproščena, pravi, da se pregreši vsak dan, njena najljubša pregreha pa je pica. “Ampak na to ne gledam, kot na pregreho, ker jem kar mi paše, ko mi paše,” je razložila.

Njeni treningi niso pretirano intenzivni in tudi nikoli ne trajajo več kot 50 minut. Sama verjame, da se da postavo izoblikovati s preprostimi treningi in pravi, da ženske po njenem mnenju ne potrebujejo težkih uteži. Predvsem se trudi razbijati mite na področju fitnesa in zdravja, ker se ji zdi, da ljudje preveč kompliciramo. Najbolj jo jezi mit, da lahko shujšamo le, če prav treniramo in strogo pazimo, kaj jemo.

“Naše telo je bolj pametno, kot si mislimo. Če ga ne poslušamo, pride prej do bolezni. To je moja teorija.”

Načela preprostosti pa se Petra drži tudi pri svoji dnevni prehrani. Z nami je delila svoj običajni dnevni jedilnik, ki mu lahko sledi prav vsak:

ZAJTRK

Petra odkrito priznava, da zajtrka običajno jé. Vendar če ima dan, ko se potrudi, si privošči kruh s humusom in papriko.

KOSILO

Za kosilo pravi, da običajno jé “kar pade pod roke”. Najpogosteje je to tortilija s sirom in zelenjavo.

VEČERJA

Za večerjo si običajno privošči testenine z zelenjavo in stročnicami. In dodaja, da so testenine zanjo obrok, ki se ga nikoli ne naveliča in bi ga lahko jedla vsak dan.

Svoj jedilnik nam je pred kratkim zaupala tudi Nives Orešnik.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close