Vrnil se je mejkap trend iz 90. let, s katerim je koža videti bolj naravna

30. januar 2023

Vrnil se je mejkap trend iz 90. let, s katerim je koža videti bolj naravna

30. januar 2023
Foto: Instagram @maryphillips

Gre za obrnjen vrstni red nanašanja produktov.

Najprej se nanese senčilo, nato korektor in rdečilo ter šele nato podlago, s čemer dosežemo poudarjene ličnice, toda na zelo naraven način. To tehniko imenujejo “underpainting”, torej podbarvanje – še preden namreč nanesemo podlago, poudarimo svoje ličnice. 

View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Trend je izredno popularen, imenujejo ga tudi “Mary Phillips underpainting trend”, zahvaljujoč Mary Phillips, vizažistki, ki skrbi za popoln videz zvezdnic, kot sta Kendall Jenner in Hailey Bieber.

Philips pravi, da gre za poudarjanje kosti pod kožo, pri čemer kosti lahko podarimo (ali narišemo) s senčenjem. 

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol 🥰 #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop – NAO-K

Čeprav TikTokerji ta trend pripisujejo slavni vizažistki, pa je bil koncept ustvarjen že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Njegov ustvarjalec je bil takratni kralj senčenja, Kevyn Aucoin, kasneje pa so mu sledili še drugi. 

@_sophmartine OBSESSED #maryphillipsviral #maryphillipstrend #underpaintingmakeup #scottbarnesglow ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel

Številni današnji vizažisti so prav tako preizkusili ta novi-stari trend in ga celo primerjali z običajnim nanosom ličil, ki običajno sledi zaporedju podlaga, nato pa vse ostalo.

Številne navdušenke nad ličenjem pravijo, da obratni vrstni red nanosa zagotovo poskrbi za to, da nanesemo manj ličil in posledično so gube manj vidne, obraz pa izgleda bolj brezhibno, bolj izklesano in sijoče. 

Style. Več novic

New Report

Close