Vrnitev ‘maminih’ kavbojk – zakaj jih ženske obožujejo?

Visok pas in širše hlačnice dajejo udobje, obenem pa ta model kavbojk v nas zbudi nostalgijo po drugih časih…

Je na tem planetu sploh kaj novega, ali pa smo priča nenehnim reprizam, ki so morda le za odtenek prepakirane v drugačno embalažo? Ta misel nam gre po glavi, ko opazujemo vrnitev enega največjih trendov 80. in 90. let – jeansa, ki je v pasu ozek, sicer pa je v nogah krojen široko.

Mamine kavbojke ali ‘momma’s jeans’ – recimo, da ta trditev o mamah pride prav za dvajset-in-še-nekaj letnice, ki imajo 50-letne mame – so to sezono (in bodo še nekaj naslednjih) skratka neverjeten hit. Morda ste iz moje generacije, ki je vsak vikend sledila nanizanki Beverly Hills 90210, pri meni je bilo to nekje na začetku fakultete, da bi videli vse tiste fensi šmensi tuje trende z zahodne ameriške obale?

Potem se gotovo še spomnite frajerk, kot so bile Kelly, Donna ali Brenda, ki so nosile točno tak model kavbojk – in kajpak smo ga mlade punce v Sloveniji posnemale… Trend se je sicer skušal sramežljivo vrniti pred kakimi 12 leti, a mu ni uspelo. Je bil pač čas skinny jeansa in nizkih pasov na hlačah. Trendi se v modi spreminjajo, prihajajo in odhajajo… Lahko bi dejali, da enostavno še ni bil pravi čas za vrnitev takega modela kavbojk.

Knedall Jenner jih nosi že od pomladi

Instagram zvezde in manekenke, kot so Bella Hadid, Gigi Hadid in Kendall Jenner, pa še mnoge druge seveda, obožujejo stari-novi trend in ga kombinirajo v različne stylinge. Lahko so to bele, odrezane majice (crop top), preprosti sandali ali pa čevlji z visoko peto.

Prav tako se ‘mamine kavbojke’ lepo podajo k različnim lahkotnih bluzam, oversize jaknam, majicam, ki sledijo liniji telesa in drugimi variacaijami na temo. Na fotografijah v prispevku pa si lahko ogledate nekaj predlogov, kako to počnejo zvezdnice in običajne smrtnice.

 

Foto: BElla Franca, Just Jarred, Pinterest

 

New Report

Close