Vroč trend: Do mladostne kože s pomočjo dveh sestavin

20. marec 2019

Vroč trend: Do mladostne kože s pomočjo dveh sestavin

20. marec 2019

Že neštetokrat ste slišali, da je aloje vera dobra za zdravje, hialuronska kislina pa za kožo, zato smo prepričani, da imate v svoji kozmetični torbici kar nekaj izdelkov, ki vsebujejo ti dve sestavini.

Veliko ljudi pa verjetno ne ve, da kombinacija aloje vere in hialuronske kisline dela čudeže za bleščeč, navlažen ter mladosten videz in da je njuna kombinacija izjemno koristna za kožo.

Zdravilna moč aloje vere

Aloje vera je na pogled zelo podobna kaktusu. Njeni debeli, zeleni listi so polni sočnega in prozornega gela, ki ima tako zdravilne kot tudi terapevtske lastnosti. Egipčani so to čudežno rastlino imenovali kar »sok nesmrtnosti«, nekateri zgodovinarji pa trdijo, da je Kleopatra prav z aloje vero ohranjevala svojo lepoto in mladosten videz.

Južnoameriški Maji so aloje vero označili za vodnjak mladosti, Krištof Kolumb pa je šel še korak dlje in jo je na svojih pohodih uporabljal za celjenje ran.

Rastlina izvira iz arabskih dežen severne Afrike, danes pa jo največ gojijo v Mehiki. Čeprav znanstveniki še vedno ne poznajo vseh sestavin, ki so v rastlini, je jasno, da aloje vera deluje protivnetno, regenerira in vlaži vse tipe kože ter daje podporo imunskemu sistemu.

Prav tako se aloje vera odlično bori z virusi, bakterijami in glivicami, z redno uporabo pa zmanjšuje madeže, nastale zaradi hiperpigmentacije.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je prisotna v našem telesu. Ta sestavina zagotavlja koži volumen in elastičnost, Žal pa se z leti količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje, zato jo je treba nadomestiti s pomočjo vsakodnevne nege. Prav tako hialuron prinaša vidne rezultate v boju proti staranju, vključno z zmanjševanjem obstoječih gub in pomlajevanjem kože.

Ni treba, da čakate do štiridesetih, da hialuron nadoknadite, saj ga telo vsako leto proizvaja manj, zato lahko izdelke, ki vsebujejo to sestavimo, začnete uporabljati že v dvajsetih letih.

Čudežna kombinacija

Si predstavljate, kako bi vam bila koža hvaležna, če bi se aloje vera in hialuronska kislina znašli v enem izdelku?! Zdravilne in vlažilne lastnosti aloje vere skupaj z učinkom pomlajevanja, ki ga zagotavlja hialuron, omogočajo najboljšo nego. Če vas skrbi mešanje teh dveh sestavin, je zaskrbljenost čisto odveč, saj je zmes popolnoma varna.

Aloje vera skupaj s hialuronsko kislino postane pravzaprav še bolj koristna, kombinacija obeh sestavin pa bo vašo kožo navlažila do popolnosti.

Pomembno je zavedanje, da morata biti obe sestavini v gelasti teksturi, da dosežemo boljšo učinkovitost.

V zadnjem času iz velikih kozmetičnih hiš, kot je Laboratories Garnier, prihaja vedno več informacij o učinkovitosti gelastih struktur. To še zlasti velja za hialuronsko kislino ter aloje vero, saj je ta spojina zaradi specifičnosti sestavin, najbolj učinkovita v obliki gela.

Posebni polimeri, ki se uporabljajo v najnovejših gelastih izdelkih za nego kože, omogočajo hitro vpijanje in zadrževanje vlažnosti. Poleg tega so tudi bolj učinkoviti pri okrevanju kože pri opeklinah, nastalih zaradi sonca, saj ustvarjajo občutek hlajenja.

Zaradi tega vam v uredništvu priporočamo, da si za naslednji izdelek za nego kože izberete tistega, ki vsebuje aloje vero in hialuronsko kislino. Prepričani smo, da vam bo všeč!

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close