Vroči trend za najbolj pogumne: nogavični škornji

23. avgust 2017

Kadar največje modne hiše predstavijo novosti, je le vprašanje časa, kdaj bodo ti kosi postali vroči trendi ulične mode.

Kadar modne hiše Balenciaga, Vetements in Gucci predstavijo novosti, smo lahko prepričani, da je le vprašanje časa, kdaj ti kosi postanejo tudi vroči trendi ulične mode. Za letošnjo jesen so tak trend nedvomno »sock boots«, škornji, ki jih ulični fotografi dnevno objavljajo, saj jih ima s svoji kolekciji vsaka trendseterka.

 

Trend nogavičnih škornjev je postal tako popularen, da so ulice modnih mest dobesedno poplavljene s identičnimi obuvali, ki so tako postali najbolj zaželen modni dodatek prihajajoče jeseni.

»Krivec« za sock boot slog je v prvi vrsti oblikovalec Demna Gvasili, ki je za hiši Balenciaga in Vetements oblikoval ta model in ga predstavil modni sceni.

Vetements

Balenciaga

Elastični škornji, po vzoru športnih nogavic je predstavil že lansko jesen, leto dni kasneje pa je zaživel tudi na mestnih ulicah. Poleg prestižnih modnih hiš, so podobne modele predstavile tudi vodilne high street modne znamke, zato resnično lahko govorimo o globalnem trendu, ki si ga lahko privoščijo vsi, ne glede na globino denarnice.

Materiali, iz katerih so izdelani nogavični škornji, so različni, od semiša, volne in džersija, skupna jim je le linija, ki je oprijeta po deli dolžini noge in stopala. V visokem cenovnem razredu je najbolj iskan model Baleciaga Spandex, ki je na voljo tudi kot gležnjar, v vijoličasti in rdeči barvi ali pa s cvetličnim potiskom.

Prepoznavno obliko z visoko petko in zašiljenim sprednjim delom pa lahko najdete v Mangu, Zari in H&M. V nadaljevanju so poglejte, kako nogavične škornje nosijo tiste, ki obvladajo …

Zara, 49,95 EUR

Zara, 49,95 EUR

Foto: Getty, Zara, Pinterest

New Report

Close