Vse, kar morate vedeti o Devicah

24. avgust 2020

Vse, kar morate vedeti o Devicah

24. avgust 2020

23.08-23.09.

To so tiha in nevsiljiva bitja, ki nikoli ne pritegnejo pozornosti, hkrati pa opazijo vsako podrobnost, skrbno analizirajo vse zbrane podatke, da jih natančno sistematizirajo v logično celoto in jih po potrebi učinkovito uporabijo.

To predvsem intelektualno znamenje daje ljudem, ki bodo pred vsako odločitvijo natančno razmišljali in analizirali situacijo ter s skoraj matematično natančnostjo določili vsakega »za« in »proti«. Element Device je zemlja, zato se ljudje tega znaka ukvarjajo predvsem s konkretnimi in namenskimi stvarmi, poleg tega pa uporabnimi v praksi. So realni in zaupajo samo svojim čutom in logiki razmišljanja v analitičnem procesu obdelave podatkov. K vsaki težavi pa pristopijo zelo skrbno, tudi ko gre za preproste vsakdanje dejavnosti, kot je nakupovanje, saj jih nikoli ne morejo prepričati, da bi porabili denar česa ne potrebujejo ali česa drugje lahko najdejo ceneje.

Ne glede na to, kako popolno jih kdo predstavi, nekaterih dejstev niti ne sprejmejo za samoumevne, ne da bi preverili, razen če je za njimi avtoriteta, ki ji zaupajo (in jih je načeloma zelo malo), ker so Device po naravi skeptične in njihov prirojeni perfekcionizem jih sili, da vedno posvečajo največ pozornosti detajlom.

So vsestranski, z močnim raziskovalnim duhom, ki se bo lotil zahtevnih in zapletenih (in drugih običajno dolgočasnih) nalog, ki zahtevajo natančnost in koncentracijo. Njihov občutek za red nekatere očara, druge pa večinoma razdraži, ker je Devica mojster ponavljanja, večinoma zato, ker (in vsak od njih vam bo povedal) je ponavljanje najboljši način do popolnosti. Pomembna jim ni slava, ampak – učinkovitost in – uporabnost naučenega. Mesece lahko intenzivno raziskujejo območje do najmanjših podrobnosti, analizirajo in nato sistematizirajo vse zbrane podatke v logično celoto, natančno in lepo uredijo, tako da so, če je potrebno, na dosegu roke.

Device ljubijo red, to boste videli že v njihovem domu in življenjskem prostoru, saj ima tam vse svoje mesto. In namen. Po naravi so nagnjeni k minimalističnemu pristopu, njihovo pohištvo je praktično, z neopazno notranjostjo, skoraj nemogoče je, da bi vam kaj “padlo v oči” ali skočilo iz celote. To seveda ne pomeni, da so pripadniki tega znaka nepomembne in nezanimive osebe, ampak kaže na njihovo potrebo po preprostem in praktičnem okolju, kjer je vse, kar potrebujejo, na voljo in pri roki. Red jim daje pomen, zato bodo pozorno skrbeli za čistočo in urejenost življenjskega prostora in to pričakovali tudi od drugih. Zdi se, da so prav Device izmislile prvi “planer” ali delovni načrt, s pomočjo katerega se lahko čas organizira na najboljši način, načrtovane naloge in obveznosti pa se lahko izpolnijo in izpolnijo na najbolj učinkovit način. So natančni, natančni, skoraj nikoli ne zamujajo in drugim ne odpuščajo površnosti, arogance, neizpolnjevanja obljub in med drugim – zamud pri sestankih ali na zmenku.

Znak Device je ženstven, pasiven, spremenljive kakovosti, zato se njeni člani nagibajo k melanholiji in pogosto depresiji, še posebej, kadar zaradi prizadevanja za popolnost destruktivna samokritičnost le še krepi lasten občutek manjvrednosti.

Od drugih pričakujejo veliko, še več od sebe, sovražijo plitkost in površnost, neodgovornost in arogantnost, z njimi mora imeti vse svoj vrstni red, meritev, kraj, čas, ceno in datum trajanja. In še veliko drugih stvari, ki jih lahko opazijo s svojim presojevalnim očesom in ki jih bodo drugi redno promovirali. Vendar so to ljudje, ki radi pomagajo drugim in se znajdejo pri roki, če jih potrebujete. Glede na to, da so v osnovi vsestranski, so mnogi presenečeni nad vsemi temi mogočnimi območji, na katera je Devica usmerjena. Toda za razliko od Dvojčkov, ki o vsem vedo nekaj, lahko znanje in spretnosti ljudi, rojenih v tem znamenju, izpopolnimo do perfekcionizma, saj so vanj vložili čas in trud.

V socialnih stikih bodo morda potrebovali malo več časa, da se “stopijo”, toda v njih boste imeli zanesljivega prijatelja in osebo, ki vas bo občasno spustila “na tla” v situacijah, ko zaradi čustvene zmede nujno morate potrebuje “glas zdrave pameti.” Po drugi strani pa, če vas je Devica izbrala za prijatelja ali partnerja, ne dvomite v svoje lastnosti, saj morate vmes uspešno prestati veliko različnih testov, ne da bi tega sploh vedeli.

Foto. Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close