Vse, kar morate vedeti o Škorpijonih

26. oktober 2020

Vse, kar morate vedeti o Škorpijonih

26. oktober 2020

Skrivnostni, nevarni in izjemno seksi Škorpijoni poznajo skrivnosti, ki so nedostopne drugim.

24. oktober – 23. november

Škorpijona boste vedno prepoznali po očeh; so globoke in prodorne, ki se večinoma brez vprašanj in dovoljenja spuščajo globoko v vašo intimo in pred očmi katerih, ne glede na to, kako zelo se trudite, ne morete ničesar skriti. Skrivnostni, nevarni in izjemno seksi Škorpijoni poznajo skrivnosti, ki so nedostopne drugim.

Kdor je kdaj imel opravka s Škorpijoni, ve, da z njimi ni šale, razen če so seveda sami razpoloženi in če je kdo drug predmet njihovih šal. Nevarnost, ki jo izžarevajo, je za mnoge privlačna in zanimiva, vendar je njihova energija tako močna, da je, če se slučajno obrne na negativno stran, sposobna na koncu uničiti vse okoli sebe – na koncu tudi sebe same.

Polni samozavesti

Močne volje, polni samozavesti in vedno željni novih izzivov so Škorpijoni pogumni in strastni, ostri in zahtevni, strogi ter vztrajni. Od drugih pričakujejo veliko, še več od sebe in malo stvari jih lahko šokira, ko si resnično nekaj (ali nekoga) res močno želijo.

To je sicer vodni znak, zato so njegovi člani globoko občutljivi, hkrati pa znajo popolnoma nadzorovati svoja čustva. Na zunaj so flegmatiki, znotraj koleriki potopljeni v vrtinec nasprotujočih si občutkov, večno na robu dobrega in zla, ustvarjanja in uničenja.

Simbolika

Simbolika Škorpijonov je povezana s smrtjo in ponovnim rojstvom, čas njihovih rojstnih dni pa pade v čas »umiranja« narave, pred »zimskim spanjem«. In praznik vseh svetih je v obdobju vladavine tega znamenja, ko za trenutek poteka simbolično srečanje tega sveta in onostranstva, ki je še danes zavito v skrivnost.

Kljub temu so Škorpijoni nad smrtjo in umiranjem navdušeni že od samega začetka, za nekatere od njih to postaja in ostaja največja življenjska obsedenost, vendar globoko in instinktivno razumejo dejstvo, da se vsak začetek neizogibno konča.

Pa tudi to, da konec v resnici ni konec, ampak preobrazba, nekakšen nov začetek. Ta “Škorpijonova” modrost jim zato pomaga, da uživajo življenje, ne da bi bežali pred svojimi močnimi željami in jih ne zatrli. Po drugi strani pa lažje prenašajo “udarce usode” in jih dojemajo kot priložnost za rast in nadgradnjo, enako mirni pa so v trenutkih slave ali padca.

Škorpijoni so nagnjeni k skrajnostim in nasprotjem, samo da bi se izognili trmi in predvidljivosti vsakdanjega življenja, sovražijo konvencije in laskanja in hinavščino. Šibkost drugih jim načeloma ne povzroča skoraj nobenega sočutja. Spoštovanje je zelo visoko postavljeno v njihov vrednostni sistem in ga, ko ga enkrat izgubijo, nikoli več ni mogoče obnoviti.

Sami pri večini ljudi vzbujajo spoštovanje predvsem zaradi močne volje, intenzivnih in globokih čustev, dostojanstva in močne notranje discipline. Nočejo sklepati kompromisov, nikoli ne priznajo poraza in nikoli ne obupajo, preden poskušajo vse doseči želeni cilj.

In na to bodo upirili vso svojo moč, tako intelektualno kot čustveno, pa tudi tiste, povezane z nagonom in poudarjeno intuicijo, in skoraj nemogoče je, da na koncu kljub nekaterim oteževalnim okoliščinam ne dosežejo, kar si želijo. Ljubijo namreč boj in izzive ter vedo, da se je treba boriti za tisto, kar se splača.

Nemogoče jih je zlomiti

Skoraj nemogoče jih je zlomiti, izsiljevati, nadzorovati ali z njimi manipulirati, čeprav bodo po drugi strani vse to počeli drugim. Maščevalni so in ne odpuščajo, čakajo na priložnost, ko bodo vrnili “uslugo” tistemu, ki jim je nekoč zameril. Čeprav so močni in se lahko vnamejo v trenutku, ko to najmanj pričakujete, so Škorpijoni v večini primerov uspešno nadzorovani. Sposobni so začasno zatreti svoja čustva in se hladnokrvno soočiti s travmatično situacijo, ob drugi priložnosti pa se burno odzvati tudi na videz najmanjše podrobnosti.

Dobro je vedeti tudi to: ne kritizirajte jih in se ne igrajte z njihovimi občutki ali zaupanjem, ki so vam ga zaupali, kajti če jih zavedete in padete v nemilost, na svetu ni mesta, kjer vas ne bodo našli in se maščevali. Zavedajte se, da vas bo Škorpijon vedno zabodel tam, kjer ga najbolj boli.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close