Vse make-up skrivnosti Maria Dedivanovića, vizažista slavnih!

O tem, kako pravilno konturiramo obraz, o Kim Kardashian in o top lepotnih izdelkih, ki jih pri delu najraje uporablja!

Mario Dedivanović ljubi resničnostno zvezdnico Kim Kardashian in tudi ona njega. Kar je logično, saj je prav Mario zaslužen za njen (še) lep(ši) videz.. Ljubezen do Maria Dedivanovića je precej viralna, če naštejemo samo nekaj naslovov, kjer ga lahko sledite na družbenih omrežjih pod oznako @makeupbymario, @themasterclass in @mariodedivanovic. Ta mladenič ima zavidljivih 4,3 mili,ona sledilcev, a Master Class, ns ksterem predava je iz prvih 20 slušateljev prerasel v več kot tidoč radovednih, ki podlušsjo njrgov predavanje, kjer razlaga skrivnosti ličenjs.

Njegova pot med zvezde ni bila instantna, Mario je najprej delal kot svetovalec za parfume in dišave v Sephori, ko je imel samo 17 let. S 24 leti so ga že dali na naslovnico revije Social Life, a model, ki ga je ličil za isto revijo, je bila prav Kim K., to je bilo njuno prvo srečanje in očitno usodno, saj se od tedaj ne ločita več. Poleg Kim so Marievi VIP klienti še Katy Perry, Jennifer Lopez, Naomie Harris, Chrissy Teigen in Chanel Iman.

Mario slovi po vrhunskem contouringu in ustvarjanju videza zadimljenih oči. Razkril je nekaj trikov za doseganje popolnega videza:

“Predvsem je pomembno izbrati pravi odtenek. Začeti je treba s tri odtenke temnejšo barvo od naravne barve kože. Treba jo je nanesti na rob lasišča, po vdolbinah obraza, po čeljustni kosti in ob straneh nosu. Zelo je pomembno blendiranje, da ni vidnih prehodov.”

Tako pravi Mario. Glede tehnike ‘smokey eyes’ oziroma videza zadimljenih oči je treba tako notranji kot zunanji del očesa uokviriti s temnim svinčnikom za oči. S čisto ščetko se crayon razmaže za seksi pogled, končati pa je treba z dvema ali kar tremi sloji maskare.

In zakaj prisega na contouring?

“Ker zares pomaga, da se poudarijo obrazne poteze, z njegovo pomočjo pa lahko povsem spremenimo celo obliko obraza.”

Rad ima tako kremaste kot pudraste mat izdelke, odvisno od učinka, ki ga želi doseči. Včasih uporablja kar oboje.

“Včasih na obraz nanesem več slojev enih in drugih. Kremaste izdelke obožujem na ustnicah, mat pa najraje uporabim na očeh.”

Pravi, da bi bili ljudje presenečeni, da nima samo izdelkov zvenečih blagovnih znamk. Veliko kupuje izdelke, ki se jih dobi v navadnih drogerijah. Obožuje L’Oréal Voluminous maskaro, ta je njegova najljubša. V drogerijah kupuje tudi umetne trepalnice ter individualne trepalnice znamke Ardell.

Kolegom vizažistom, ki se želijo uveljaviti, priporoča, da začnejo kot asistenti znanih vizažistov ter make-up artistov, da se naučijo vseh skrivnosti obrti. Priporoča jim tudi, naj ne bodo sramežljivi in naj svoje delo pokažejo javnosti na ogled – preko družbenih omrežij.

Navadnim ženskam, kot smo me, Mario Dedivanović polaga na srce:

“Eksperimentirajte, zabavajte se z ličili oziroma make upom, vzemite si čas za ličenje in upajte si sem in tja ustvariti make up, kakršnega drugi na vas niso vajeni. Bodite drzni, poskušajte! Konec koncev bi morala biti ličila predvsem zabavna.”

Najboljša svetovna make-up artista tega časa sta po Mariovem mnenju ta trenutek Peter Philips in Pat McGrath, čeprav obstaja še kup odličnih celebrity vizažistov, a ta dva sta po nejgovem mišljenju vseeno eno ‘stopničko višje’.

Tudi moda ga navdihuje. Obožuje kreacije blagovnih znamk Givenchy in Tom Ford.

“Oblačila teh dveh blagovnih znamk nosim pogosteje, kot kakšne druge. Od obeh oblikovalcev so mi všeč tudi njuni liniji dekorativne šminke oziroma make-upa.”

Če bi na samotni otok smel vzeti samo tri izdelke, bi to bili…

  1. Beauty Blender
  2. Anastasia Beverly Hills Brow Wiz
  3. Katerikoli bronzer z mat učinkom, ker se ga da odlično uporabljati tako na obrazu kot na očeh.

S katerimi izdelki Mario neguje svoj obraz?

“Na svoji koži uporabljam znamko Tatcha, pa tudi cenejše linije negovalne kozmetike, kot sta Cetaphil in Neutrogena.”

Kakšno je njegovo mnenje o tem, da se moški šminkajo?

“V tem ne vidim prav nič slabega, vsak naj se izraža tako, kot si to želi. Osebno gledano, na sebi ne bi prenesel šminke, nimam pa nobenih težav s tem, da vidim naličenega moškega.”

Tu pa so še top izdelki, ki jih Mario najraje uporablja pri šminkanju:

Puder? Laura Mercier Flawless Fusion Foundation

Highlighter? Surratt Beauty Highlighter

Puder za contouring? Anastasia Beverly Hills Contour Palette

Korektor? Laura Mercier Secret Camouflage concealer

Rdečilo za lica? Surratt Beauty Artistique Blush

Rdeča šminka? Katerakoli s podpisom Tom Ford

Maskara? L’Oreal Voluminous Mascara

Senca za oči? The Anastasia Beverly Hills Master Palette by Mario

Večopravilni oz. multifunkcijski izdelek? KKW Beauty contour and highlighter sticks

 

Foto: Dubai Fashion News, YouTube, Harrods, Beauty Crew, Nip+Fab, The Jakarta Post, E! Online, Fimela.com

 

New Report

Close