Vzdržljiva lepotica, ki si jo želi vsaka prava dama

26. februar 2020

Vzdržljiva lepotica, ki si jo želi vsaka prava dama

26. februar 2020

Za žensko je ura najprej okras in šele nato pripomoček, zato mora biti čudovita, sodobna in skladna z njenim modnim slogom. Vse troje velja za pametno uro Huawei Watch GT 2, ki pa je poleg tega še sposobna svetovalka zdravega življenjskega sloga.

Pametna ura Huawei Watch Gt2 s premerom 42 mm je zasnovana skladno s filozofijo »manj je več«, ki zagovarja, da je izdelek praktičen, izjemen in brez nepotrebnih »dodatkov«.

Tako je nastala ura debela vsega 9,4 mm, ki jo odlikujejo tudi izredno tanek kovinski obroč okoli zaslona. Ohišje je klasične srebrne barve, ki se ji lepo poda usnjen pašček nežne rjave barve, ali pa elegantne rožnato zlate, ki jo odlično dopolnjujejo pašček iz kovinske mrežice.

Na prvi pogled nobena ne izdaja, da je pametna, vidite čudovit in eleganten okras na zapestju, ki ga je zahvaljujoč svetlemu zaslonu mogoče prilagajati razpoloženju ali modnemu slogu. Dosti več pa si verjetno ne morete želeti.

Pri vsem tem ne gre le za okraj, kajti ura vam bo nudila veliko. Prikazovala bo obvestila s telefona, 24 ur na dan in 7 dni v tednu štela korake in merila srčni utrip, pri tem, da bo njena baterija zdržala tudi do enega tedna. Še nekaj pomembna ura zna.

Nanjo lahko preko aplikacije Zdravje namestite glasbene datoteke, ki jih zna ura predvajati na nanjo povezane brezžične slušalke Huawei FreeBu v rdeči barvi so še posebej atraktivne. Priljubljene skladbe zato lahko poslušate tudi, ko pri sebi nimate telefona, kar pride še posebej prav med tekom ali potenju v fitnes studiu. Beleženje telesne dejavnosti pa je tisto, kar zna ura najbolje.

V športnem načinu namreč podpira 15 različnih športov, osmimi na prostem (tek, hoja, plezanje, pohodništvo, tek na stezi, kolesarstvo, plavanja in triatlon) in sedem v prostorih (hoja, tek, sobno kolo, plavanje v bazenu, prosta vadba, veslanje na napravi, vadba na eliptičnem kolesu).

Med spremljanjem podprtih športov oziroma telesnih dejavnosti ura zagotavlja celovit nadzor, saj zna beležiti približno 190 podatkov. Ponuja pa tudi njihovo analizo pred in med vadbo, po vadbi pa prikaže strokovne nasvete. S tem prevzame vlogo osebnega trenerja in poskrbi, da je vadba učinkovitejša in varnejša. Prav tako vas opozori, ko predolgo sedite in vam predlaga krajše gibanje oziroma vaje.

S tem pa še nismo popolnoma izčrpali vsega, kar ura zna. Pomembni sta namreč še dve njeni funkciji. Zna spremljati kakovost spanja, prepozna motenje spanja in lahko ponudi prek 200 predlogov za izboljšanje, vključno s poosebljenimi nasveti pisani na kožo uporabnice.

Pametna ura te oblikuje na podlagi spremljanja srčnega utripa, ritma dihanja posameznika ter na osnovi algoritmov analize velikih podatkov, za učinkovitejši in boljši nadzor zdravja in dobrega počutja.

V tej smeri pa deluje tudi funkcija lajšanja stresa, ki le tega zazna na podlagi spremljanja spremenljivosti srčnega utripa.

Foto: promo

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close