Incident na Oskarjih: Will Smith na odru mahnil Chrisa Rocka

28. marec 2022

Incident na Oskarjih: Will Smith na odru mahnil Chrisa Rocka

28. marec 2022
Foto: Profimedia

Letošnje Oskarje je najbolj zaznamoval incident med podelitvijo, ko je igralec Will Smith zaradi neprimerne šale stopil na oder in vpričo gledalcev udaril komika Chrisa Rocka.

Komik Chris Rock je pred najavo zmagovalca za najboljši dokumentarni film (Summer of Soul) zbijal šale na račun Javierja Bardema, ki je bil nominiran za najboljšo moško vlogo (Being the Ricardos) in njegove soproge Penelope Cruz, ki je bila nominirana za najboljšo žensko vlogo v filmu Vzporedni materi, poroča STA. Dejal je, da Bardem moli, da zmaga Will Smith, ker bo sicer žena jezna, če sam zmaga, ona pa ostane praznih rok.

Nato se je ponorčeval še iz Smithove soproge Jade Pinkett Smith, ki ima pobrito glavo, ker trpi za boleznijo, zaradi katere ji izpadajo lasje. Komik je dejal, da že nestrpno pričakuje nadaljevanje vojaškega filma G. I. Jane z Jado Pinkett Smith v glavni vlogi.

Takrat pa je Smith nenadoma vstal in odšel na oder ter Chrisu zadal klofuto. Nato se je usedel in ga s sedeža še glasno zmerjal, da ima umazana usta, s katerimi naj ne omenja žene.

Smith se Rocku ni opravičil

Smith je kasneje osvojil svojega prvega oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Kralj Richard, v katerem je upodabljal Richarda Williamsa, očeta teniških zvezdnic Serene in Venus Williams. V zahvalnem govoru je hvalil celotno teniško družino Williams, o kateri govori film Kralj Richard in poudarjal, da je potrebno braniti družino.

Vidno pretresen je med nizanjem zahval potočil tudi solze in na koncu izrazil upanje, da ga bo Ameriška filmska akademija po incidentu še kdaj povabila na podelitev. Opravičil se je filmski akademiji ter filmskim kolegom, ne pa tudi izrecno Chrisu Rocku.

Celoten seznam zmagovalcev in nominirancev si oglejte tukaj.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close