YouTuber v videu skritiziral priljubljeno hrvaško mesto

08. julij 2022

YouTuber v videu skritiziral priljubljeno hrvaško mesto

08. julij 2022
Foto: Instagram

Video ima že več kot 47 tisoč ogledov in preko 760 komentarjev.

Priljubljeni vloger Johnny FD ima na svojem YouTube kanalu več kot 250 tisoč naročnikov, s katerimi večinoma deli svoje izkušnje z obiski različnih koncev sveta.

Junija se je ustavil pri naših južnih sosedih, natančneje v Dubrovniku, kjer je posnel 37-minutni video z naslovom: “Dubrovnik, precenjen in prenatrpan.”

Komentarji so se takoj usuli.

Po cenah ga primerja z New Yorkom, Havaji in Norveško

Johnny je namreč prišel do zaključka, da je to slavno hrvaško mesto polno “predragih restavracij, množic turistov in mladoporočencev”. Za primer je dal predrag burek, ki ga je stal okrog 6,42 dolarja (približno 6,3 evra), ter večerjo v eni od restavracij, kjer je za obrok plačal 40 dolarjev.

Ob tem je cene primerjal z bosanskimi, saj je pred tem obiskal Bosno in Hercegovino, ter dodal, da se mu v Dubrovniku vse zdi zelo drago, “sploh, ker smo na Balkanu, v nekdanji Jugoslaviji.”

Primerjal ga je tudi z bližnjim Splitom, češ da je tam vse ceneje, kar se tiče drugih svetovnih krajev pa ga enači kar z New Yorkom, Havaji in Norveško.

Je pa kljub temu našel eno svetlo točko, ki je popravila celoten vtis: sladoled v slaščičarni Gianni, kjer je jedel “najboljši sladoled na svetu”. Pravi, da je celo boljši od tistega v Italiji.

Komentatorji na YouTubu niso zadovoljni

Johnny, ki sicer prihaja iz San Francisca, je s svojo oceno razburil precej uporabnikov, ki so mu predstavili malce drugačno sliko o Dubrovniku.

“Johnny, res bi moral malo raziskati Dubrovnik. Tam sem bil velikokrat. Dubrovnik ni samo Igra prestolov. Če nekdo pride samo zaradi tega, potem je zgrešil bistvo. Hrana. Da, cene so, glede na Benetke in druga območja Unesca, noro visoke. Ne moreš pa primerjati Splita in Dubrovnika. To je kot bi primerjal New York s Chicagom,” je zapisal Michael Panic.

Patrick, ki je odraščal v Dubrovniku je dodal:

“Za vse, ki se pritožujete, da je Dubrovnik prenatrpan, kaj ste pričakovali? Kot bi se sredi julija sprehajali pred Sagrado Familio v Barceloni … Pridite marca v Dubrovnik in izkusite veliko razliko.”

Uporabnika NN pa je zmotil očitek, da Dubrovnik ne bi smel biti tako drag kot druga zgodovinska in kulturno bogata mesta. “Gre za ponudbo in povpraševanje, tuje turiste očitno pritegne. Jugoslavija ali ne, je sploh pomembno?”

“Si pravkar rekel, da ima pomanjkanje zgodovine?? To, da je Hrvaška na Balkanu, ne pomeni, da mora biti poceni, Dubrovnik je eno najlepših mest na svetu in seveda bo dražje. Obstaja ogromno stvari, ki jih tam nisi videl in ni pošteno govoriti tako. Poleg tega je Hrvaška najdražja država na Balkanu, ker je desetkrat lepša od ostalih tukajšnjih držav in je dejansko kaj videti,” pa je dodal uporabnik TeatheThea.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close