Z novim kraljevim portretom dokončno izključili Harryja in Meghan?

03. oktober 2022

Z novim kraljevim portretom dokončno izključili Harryja in Meghan?

03. oktober 2022
Foto: Profimedia

Buckinghamska palača je pokazala nov družinski portret, na katerem pozirajo kralj Karel III., njegova žena kraljica soproga Camilla ter valižanska princ in princesa Kate in William.

Fotografija je nastala dan pred pogrebom kraljice Elizabete II., na večernem dogodku, kjer je kraljeva družina gostila pomembne goste. Med njim pa nista bila princ Harry in njegova soproga Meghan Markle.

Poznavalci britanske kraljeve družine ob tem menijo, da je portet jasen pokazatelj “prihodnosti monarhije”, ki pa ne vključuje vojvode in vojvodinje Suseške.

Gre za nov udarec zakoncema, ki ju je kralj po smrti kraljice na uradni spletni strani kraljeve družine uvrstil na samo dno strani, kot najmanj pomembna člana družine.

Namerna poteza kraljeve družine?

Kraljevi kolumnist Richard Kay je za Daily Mail zapisal, da je poteza kraljeve družine, da izda nov družinski portret, ki izključuje Harryja in Meghan, namerna.

“Ni si težko predstavljati, kako bodo na to sliko gledali v sončni Kaliforniji, kjer domujeta vojvoda in vojvodinja Suseška,” je pripomnil. “Ali bi to poglobilo njune občutke izključenosti in izgnanstva, ali pa ju bo zgolj spomnilo, zakaj sta se sploh odločila za ločitev od družine?” se sprašuje.

Kay pa dodatno sklepa, da je to še “en signal, da se nikoli več ne bosta vrnila k vidnejši vlogi v britanski kraljevi družini.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close